Skip to main content
1 minuts lästid (269 ord)

25-i-topplistan för att sätta fart på smaklökarna

Det gäller att sätta krydda på livet 

Mat och smak är viktigt. Jätteviktigt. Men det finns inte hur mycket plats som helst i en liten Plåtis. Trots allt har vi har ändå låtit kryddor, sojor och marinader få utrymme. Självklart är det inte samma utbud som hemma - men helt okej för att svänga ihop lite goda måltider. När det gäller det flytande så köper vi småflaskor, annars hade nog blivit knepigt att få med dem.

Vi gillar mat med omväxling vilket innebär att kryddlådan också är omväxlande. Ibland vill vi ha indiskt, ibland vill vi ha japaninspirerat, ibland vill vi ha svensk husmanskost och lite barbeque är ju aldrig fel. Det kostar på att vara ombytliga matmässigt.

Sedan måste vi lyfta fram vår absoluta favoritkompis i kryddväg som fått hänga med ända sedan vi skaffade vår husbil 2017. Färsk basilika i kruka! Ett exemplar som vi hade med oss på semestern 2018 överlevde hela resan ända ner till Albanien och hem igen!

Här presenterar vi vår laguppställning - smaksättare som faktiskt ryms i en liten låda på 25 x 15 cm (höjd 12,5 cm). Eller nja, det var inte riktigt sant för buljongtärningarna och 3 av kryddburkarna har vi på ett annat ställe. De fick inte plats i lådan.

 1. Salt
 2. Färsk basilika i kruka
 3. Grovmalen svartpeppar
 4. Vitpeppar
 5. Paprikapulver
 6. Rosépeppar
 7. Curry
 8. Italiensk salladskrydda
 9. Grillkrydda bbq 
 10. Oregano
 11. Kanel
 12. Örtsalt
 13. Ketjap manis
 14. Japansk soja
 15. Season soja
 16. Fisksås
 17. Teryakisås
 18. Flytande honung
 19. Balsamvinäger
 20. Olivolja
 21. Rapsolja smaksatt med vitlök
 22. Rub -chipotle citrus, herbs och all-round
 23. Garam masala-mix
 24. Buljongtärningar - höns och grönsak
 25. Marinader - sweet chilli, all-round, smokey honey
Idag är vi på Bisonfarmen i Gate
Idag är vi på Båstad Camping