Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Plåtis till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

2 minuters lästid (441 ord)

Älskade Halmstad

En kärleksförklaring till Halmstad 

För över 20 år sedan blev jag importerad till Halmstad. Jag hade mött kärleken från Kärleken. Och denna småländska förälskade sig även handlöst i hela Halmstad. Kärleken har vuxit med åren, både till maken och platsen. Men jag skulle nog vilja säga att den eskalerade när vi skaffade vår Plåtis.

Grejen är att förr gjorde vi korta utflykter med bilen. Det var i och för sig trevligt men vi fördjupade oss inte i upplevelserna på samma sätt som vi gör nu.

Vad är det då för skillnad?
Den stora, stora skillnaden är att vi nu har möjlighet att njuta av en plats under en längre tid. I och med att vi övernattar i husbilen kan vi ta in dygnets alla skiftningar i form av ljus, skuggor, bra och mindre bra väder. Det är en charm som vi aldrig skulle vilja vara utan numera. Dessutom har vi valfriheten att bestämma var vi ska stå. En väderkoll och sedan drar vi.

Helgen innan jul bestämde vi oss för att ställa upp på Grötviks hamns ställplats
Det tar bara cirka 20 minuter att köra hit från vårt fasta hem. Men det är en fantastisk omvandling, vardag blir till fest. Helt plötsligt har vi havsutsikt och naturen precis inpå vårt rullande hem.

Vitaminboost innan fotopromenad
Lördagsfrukosten går inte av för hackor. Kiwi, apelsinklyftor, röd paprika, kokta ägg, Östras vörtbröd, juice och kaffe. Och det bästa är att vi vet att vi sedan ska ge oss ut på promenad med kameror och mobiler i högsta beredskap.

Du bara måste gå på Prins Bertils stig
Det blev härliga och sköna timmar utmed havet på Prins Bertils stig. Vi har besökt många, många fina platser med vår Plåtis men det går inte komma ifrån det klassiska uttrycket "borta bra men hemma bäst". Vi blev nästan överväldigade över hur starkt det kändes i våra hjärtan att ta in Halmstads kust.

Bildbonanza
Många bilder blev det. Sammanlagt cirka 400. Då är det inte lätt att välja. Några bjuder vi på här. Sedan får vi nog rensa hårddisken. Hoppas att du också upptäcker vårt vackra Halmstad. Det här är staden med hela tre hjärtan. Då är det väldigt enkelt att säga - hjärtligt välkommen hit! 

Plats (karta)

Idag är vi i Bua
Idag är vi i Grötvik
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
söndag, 02 oktober 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved