Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Plåtis till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

2 minuters lästid (449 ord)

Bästa sättet att fira Sveriges Nationaldag

Vi firar Sveriges Nationaldag i en "plåtlåda" 

Och det är riktigt fint ska du veta. För den här plåtlådan är inte vad som helst. Den heter Pössl Summit 640, har fyra hjul och är högt älskad av oss. Det är vår koja, vår oas, vår glädjekälla, vår retreat. Så någon bättre plats att fira på finns inte. Utanför är det busväder. Skummande vågor flyger fram över ett grått hav. Det regnar. Det blåser. Och vi har det så bra!

Visst är det märkligt det här med vädret. Om det är Sveriges Nationaldag eller Midsommarafton spelar ingen roll - nästan varje år busar vädret med oss. Men, å andra sidan när det då och då blir sol och ljumma vindar så är det ju oöverträffat. Då fladdrar vår svenska flagga mot en blå himmel. Leende människor går ut och hyllar vårt arv och livet. Den blomstertid nu kommer och nationalsången hörs ljuda både här och där i dessa tider.

Detta är din dag och min dag
Idag är det alltså den 6 juni, Sveriges Nationaldag. Vi googlade självklart på denna dag. Historiskt går den tillbaka till Gustav Vasa och 1500-talet. Sedan 2005 har detta varit en helgdag. Men varför firar vi? Vi hittade en sådan fin förklaring att vi lägger in hela detta långa citat.

"Sveriges Nationaldag. Din dag och min dag. Den sjätte juni är hela Sveriges och alla svenskars gemensamma dag. Då firar vi vårt land, oss själva och den värdegrund vi omfattar, som vårt land är byggt på och står för: demokrati, rättvisa, yttrandefrihet, allas lika rätt oavsett religion eller ursprung. Fred och frihet. Vi firar hela landet Sverige och alla årstider. Vi firar sommar och sol, regn och rusk, snö och is. Vi firar faluröda stugor och höghus i grå betong, sjöar och fjäll, infrastruktur och kommunikationer. Vi firar allt det som gör oss till oss och allt det som gör Sverige till vårt land."

Titta gärna runt på nationaldagen.se, där finns mer att läsa för den vetgirige.

Vi två och en husbil - det är bästa firningen
Men hur firar vi då? Självklart i vår lilla husbil. Vi två. Ombonat. Havet utanför fönstret. Vi har sovit länge. Ätit en god brunch till Melodikrysset på radion. Fotograferat lite. Lagt in bilder. Har skrivarstuga. Dagens huvudmål blir sill och färskpotatis med ägghalvor, gräddfil och gräslök. Till det serveras öl och snaps. Vi avslutar med jordgubbar. Det känns nästan lite som en "minimidsommar". Bättre än så kan det inte bli tycker vi. Fast det är klart, hade det varit fint väder hade vi ju grillat. Men nu blir det att ta seden efter vädret. Och vi har det så himla bra!

Med havet som granne
Idag är vi på Skallkrokens ställplats
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
söndag, 02 oktober 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved