Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Plåtis till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

2 minuters lästid (321 ord)

Corona infiltrerar våra köpvanor

Corona förändrar vårt köpbeteende. Fler handlar online...

​I vanliga fall brukar jag ha en riktigt handlingskraftig onsdag. Ja, det är då jag lägger sista ordern på matshopping online. Nu blev det istället väldigt handelsfattigt. Att Coronaviruset påverkar vardagen på många sätt upptäckte vi väldigt påtaglig. Och det påverkar vår planering av vårt husbilsliv.

Vi brukar handla på ICA Online. Det har skapat ett lugnare vardagsliv. Jag slipper stressa runt i affären utan kan istället handla det sista liggandes i sängen. Min man Micke står för själva upphämtningen av de färdigpackade kassarna.

Nu fick jag en smärre chock när jag hade handlat klart i onsdags och skulle boka tid för hämtning på torsdagen, precis som vanligt. Trodde jag. För från en vecka till en annan hann allt ställas på huvudet. Det fanns inga hämtningstider förrän tidigast på söndag. 

Söndag? Nej! Det går inte, det är alldeles försent. Grejen med att hämta på torsdagar är att vi åker iväg med husbilen på fredagarna efter jobbet. Då ska maten vara planerad och på torsdagskvällen ska allt vara packat och klart så att vi kan dra iväg direkt. Men det sket sig som sagt.

Handla IRL men med behörigt avstånd
Micke fick handla på riktigt. Det blev Citygross eftersom de har bra svenskt kött och vi planerar att premiärgrilla i helgen. Ja, det är också en grej vi är noga med. Vi väljer enbart svenskt kött oavsett om det kommer från nötdjurskreatur, vilt, gris eller fågel. 

Det tar mer tid att handla live. Det innebär också att du träffar folk så här i Coronatider. Men här hölls behörigt avstånd. Micke kunde dock konstatera att toarulleshyllorna verkligen hade sin begränsning. Det var inte bara en skröna i sociala medier. 

Nåväl, det blev veckohandlat trots allt. Och vi kom iväg med vår älskade Plåtis. Då upptäckte vi nästa boom. Den här veckan bjöd på fler överraskningar. Mer om det i ett eget inlägg.

Idag är vi i Bua
Mikroinlägg om matlagning
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
måndag, 18 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved