Skip to main content
Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Husbil till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

2 minuters lästid (319 ord)

En explosion av husbilar

Vad är det som händer? Vi snackar om en husbilsexplosion!  

​Är det vårdagjämningen som fått alla husbilar att komma ut? Seriöst. Det är första gången vi upplever den här husbilsboomen så otroligt påtaglig. För ett par veckor sedan när vi var på väg till Bua hamn så slog vi vad om hur många husbilar det skulle finnas på plats. Vi brukar vinna ungefär varannan gång.

Som mest kom vi upp i 12 husbilar inklusive vår egen. När vi gled in i fredags fanns det kanske max fem platser kvar. Vi hade tur och kunde köra in på plats 29 med nosen mot vattnet. Strax efter blev det fullt. Knökfullt! Det är här och nu som vi inser att det är nog kört för vår del. Vi hinner inte komma på plats i tid på fredagen eftersom vi jobbar. Men vi gläds åt alla er som har möjligheten. Själva får vi nu börja leta efter alternativa platser som inte är allt för dyra. För ett husbilsliv kostar på. I alla fall om du vill ha tillgång till el och serviceanläggningar. 

Folk är rädda för att ge sig ut, eller?​
Det intressanta är att jag/vi har sett i olika husbilsgrupper på Facebook att folk är rädda för att ge sig ut. De stannar hellre hemma på sin garageuppfart. I alla fall efter vad de säger. Men det kanske bara är hitte-på, eller?

Sedan förstår jag inte riktigt rädslan för att ge sig ut. Här snackar vi ju karantän på riktigt. För du behöver faktiskt inte umgås med någon annan än din bättre hälft. Vi har ju allt vi behöver i husbilen; toa, dusch och kök. Och skulle du behöva handla, vilket är bra för den lokala handeln i dessa Coronatider, så se till att hålla behörigt avstånd och tvätta och/eller sprita händerna efter utfört uppdrag. 

Hur gör du för att klara dessa tider?

Corona - nu en del av vår vardag
Idag är vi i Bua