Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Plåtis till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

4 minuters lästid (774 ord)

Ett år med husbilsresa.se

Det tog tre års arbete innan vi kunde lansera vår "logg" 

På skottdagen, den 29 februari 2020, sjösatte vi vår sajt husbilsresa.se. Det kändes väldigt pirrigt, spännande och stort. Istället för att kalla det för en blogg som alla gör valde vi att kalla våra inlägg för logg. Vi loggar platser, upplevelser och lägger till kartor för att hjälpa våra läsare på traven. På husbilsresa.se vill vi dela med oss av våra reseupplevelser, tips och den glädje som husbilslivet ger.

Det tog tre års förberedelser innan vi var redo. Micke är teknikern med stor T i familjen. Han har snickrat ihop hela sajten från grunden. Tillsammans har vi testat olika design. En del har varit väldigt snyggt men svårjobbat. Annat har varit lite trist. Men till slut landade vi i något som kändes okej. Sedan vi lanserade vår webbplats 2020 har vi redan hunnit justera lite i designen och utveckla sådant som vi upptäckt att vi saknade. Innehållsbiten är viktig. En nyhet vi körde igång med förra året var "Här är vi nu". Vi berättar lite kort om var vi står uppställda och beskriver omgivningen och känslan. Det har visat sig vara väldigt populärt. Det är Micke som i regel skriver just dessa delar, men oftast hjälps vi åt.

Jag, Åsa, älskar ord och har skrivit resereportage ända sedan vi köpte vår älskade Plåtis sommaren 2017. Loggen på vår sajt är mitt huvudområde. Inledningsvis skrev jag allt för hand i vackra skrivböcker. Men så insåg jag att det blev dubbelarbete eftersom jag sedan var tvungen att skriva av mina handskrivna berättelser i datorn. Numera jobbar jag via en note-app som jag har både i min laptop och i mobilen. 

Vill ni veta lite mer om oss så presenterar vi oss här.

Extremt komprimerad sammanfattning av vårt husbilsliv
  • 2017 - samma år som vi hämtade vår husbil så drog vi genom Europa ner till Österrike och Italien. Sedan blev det lite kortare turer i södra Sverige innan det var dags att ställa av. Fy så hemskt det var att se vår Plåtis stå stilla på garageuppfarten.
  • 2018 - första stora Europaturnén. Vi landade i Österrike, Kroatien, Montenegro och Albanien bland annat. Oh la la, vilka fantastiska och bitvis rafflande upplevelser. Och så ställde vi av husbilen igen. Men insåg att så här kan vi inte ha det. 
  • 2019 - ny Europaturné. Denna gång kunde vi lägga till Alsace i Frankrike. Vi vill se mer av det landet! Det blev också en tur till våra Baltiska grannar, där Estland blev vår favorit. Nu rullade vi dessutom varenda helg - året runt! Livet med vinterdäck är så mycket bättre. 
  • 2020 - pandemi. Det blev turné i norra Sverige. Kan inte säga annat än att Sverige är fantastiskt. Och varje helg åkte vi iväg med vår lilla husbil. Ofta upptäckte vi nytt i närområdet. 
  • 2021 - ? Som det ser ut nu så blir det nog mer av Sverige. Men det gör ingenting för vi har massor att utforska.

Vi gillar att fotografera!
Vi har båda två gått grundläggande fotokurs för att kunna ta hyfsat bra bilder till husbilsresa.se. Och det är väl det som är grunden i allt. Vi älskar att göra saker tillsammans. Att få utvecklas, upptäcka och uppleva. Tillsammans.

Filma är också kul!
Micke gillar teknikprylar. Förra året skaffade han en pytteliten smidig filmkamera. Så nu utvecklades vår sajt igen - med Filmtajm. Där lägger han ut små korta filmsnuttar från våra äventyr. Jag, Åsa, syns lite här och där som mer eller mindre frivillig "filmstjärna".

Varför gör vi det här?
Vi lägger tid på att skriva, utveckla sajten, fotografera, bildbehandla, kommunicera via sociala medier och filma. Svaret är helt enkelt att vi tycker det är så kul! Vi gillar att göra saker tillsammans. Och vi gillar att dela med oss. Det här är en slags öppen dagbok där vi loggar om det liv vi älskar mest. Husbilslivet. 

Vi hoppas i alla fall att vår sajt kan bidra till att ditt husbilsliv blir roligare, att du får tips om bra grejer och resmål. Följ gärna med oss på husbilsresa.se. Sajten är garanterat och befriande reklamfri. Du hittar oss också på FacebookInstagram och Youtube om du är nyfiken på mer av oss. 
I dag är vi i Lövstaviken
Idag är vi i Simrishamn
 

Kommentarer 10

Gäst - Ted Eriksson den söndag, 28 februari 2021 19:09

Jag ser framemot att få era nyhetsbrev. Det skall bi spännande.
Ted

Jag ser framemot att få era nyhetsbrev. Det skall bi spännande. Ted
Åsa den måndag, 01 mars 2021 13:02

Hej Ted, så kul att du vill prenumerera. Scrolla så du kommer längst ner på startsidan så kan du enkelt anmäla dig! Ha en riktigt fin dag!

Hej Ted, så kul att du vill prenumerera. Scrolla så du kommer längst ner på startsidan så kan du enkelt anmäla dig! Ha en riktigt fin dag!
Gäst - Kicki Leino den söndag, 28 februari 2021 19:26

Så trevlig läsning, fick lägga ifrån mig min bok. Jag önskar också ert nyhetsbrev.
Må gott och tack ?

Så trevlig läsning, fick lägga ifrån mig min bok. Jag önskar också ert nyhetsbrev. Må gott och tack ?
Åsa den måndag, 01 mars 2021 13:06

Hej Kicki, tänk att vi fick dig att lägga ifrån dig boken. Det känns väldigt hedrande. Om du scrollar längst ner på sidan där du är så kan du enkelt anmäla dig till nyhetsbrevet genom att skriva in din e-post. Hjärtligt välkommen som prenumerant!

Hej Kicki, tänk att vi fick dig att lägga ifrån dig boken. Det känns väldigt hedrande. Om du scrollar längst ner på sidan där du är så kan du enkelt anmäla dig till nyhetsbrevet genom att skriva in din e-post. Hjärtligt välkommen som prenumerant!
Gäst - Lena Blomdahl den tisdag, 02 mars 2021 06:17

Intressant!

Intressant!
Åsa den tisdag, 02 mars 2021 19:28

Kul att du tycker det Lena, botanisera gärna bland innehållet. Och anmäl dig gärna till nyhetsbrevet. Ha en fortsatt fin dag!

Kul att du tycker det Lena, botanisera gärna bland innehållet. Och anmäl dig gärna till nyhetsbrevet. Ha en fortsatt fin dag!
Gäst - Lars Jarlerud den onsdag, 03 mars 2021 08:56

Hej Åsa & Micke
Jag vill gärna komma i kontakt med er gällande ett ev samarbete
Sänd ett mail till lars@alltomhusbilen.se
med ert telefon nummer så ringer jag upp. Ha en bra dag.
Med vänlig hälsning, Lars Jarlerud

Hej Åsa & Micke Jag vill gärna komma i kontakt med er gällande ett ev samarbete Sänd ett mail till lars@alltomhusbilen.se med ert telefon nummer så ringer jag upp. Ha en bra dag. Med vänlig hälsning, Lars Jarlerud
Åsa den onsdag, 03 mars 2021 20:15

Hej Lars, tack för att du hör av dig. Det är alltid trevligt med nya kontakter. Som jag skrev i artikeln här ovan så har vi valt att vara oberoende och driva den här sajten bara för att vi tycker att det är kul. Och för att vi gillar att göra saker tillsammans. Men, vem vet .kanske vi är mer mogna någon gång i framtiden. Inte nu i alla fall.
Bästa hälsningar från mig och Micke

Hej Lars, tack för att du hör av dig. Det är alltid trevligt med nya kontakter. Som jag skrev i artikeln här ovan så har vi valt att vara oberoende och driva den här sajten bara för att vi tycker att det är kul. Och för att vi gillar att göra saker tillsammans. Men, vem vet .kanske vi är mer mogna någon gång i framtiden. Inte nu i alla fall. Bästa hälsningar från mig och Micke
Gäst - Christel (sida) den måndag, 08 mars 2021 08:04

Hej! Väldigt fin sida och det ska bli roligt att följa er och se era vackra foton.

Hej! Väldigt fin sida och det ska bli roligt att följa er och se era vackra foton.
Åsa den måndag, 08 mars 2021 15:28

Tack Christel, dina ord värmer verkligen! Vi hoppas att du ska trivas med oss. Ha en fortsatt fin dag!

Tack Christel, dina ord värmer verkligen! Vi hoppas att du ska trivas med oss. Ha en fortsatt fin dag!
Gäst
måndag, 18 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved