Skip to main content
Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Husbil till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

4 minuters lästid (774 ord)

Ett år med husbilsresa.se

Det tog tre års arbete innan vi kunde lansera vår "logg" 

På skottdagen, den 29 februari 2020, sjösatte vi vår sajt husbilsresa.se. Det kändes väldigt pirrigt, spännande och stort. Istället för att kalla det för en blogg som alla gör valde vi att kalla våra inlägg för logg. Vi loggar platser, upplevelser och lägger till kartor för att hjälpa våra läsare på traven. På husbilsresa.se vill vi dela med oss av våra reseupplevelser, tips och den glädje som husbilslivet ger.

Det tog tre års förberedelser innan vi var redo. Micke är teknikern med stor T i familjen. Han har snickrat ihop hela sajten från grunden. Tillsammans har vi testat olika design. En del har varit väldigt snyggt men svårjobbat. Annat har varit lite trist. Men till slut landade vi i något som kändes okej. Sedan vi lanserade vår webbplats 2020 har vi redan hunnit justera lite i designen och utveckla sådant som vi upptäckt att vi saknade. Innehållsbiten är viktig. En nyhet vi körde igång med förra året var "Här är vi nu". Vi berättar lite kort om var vi står uppställda och beskriver omgivningen och känslan. Det har visat sig vara väldigt populärt. Det är Micke som i regel skriver just dessa delar, men oftast hjälps vi åt.

Jag, Åsa, älskar ord och har skrivit resereportage ända sedan vi köpte vår älskade Plåtis sommaren 2017. Loggen på vår sajt är mitt huvudområde. Inledningsvis skrev jag allt för hand i vackra skrivböcker. Men så insåg jag att det blev dubbelarbete eftersom jag sedan var tvungen att skriva av mina handskrivna berättelser i datorn. Numera jobbar jag via en note-app som jag har både i min laptop och i mobilen. 

Vill ni veta lite mer om oss så presenterar vi oss här.

Extremt komprimerad sammanfattning av vårt husbilsliv
  • 2017 - samma år som vi hämtade vår husbil så drog vi genom Europa ner till Österrike och Italien. Sedan blev det lite kortare turer i södra Sverige innan det var dags att ställa av. Fy så hemskt det var att se vår Plåtis stå stilla på garageuppfarten.
  • 2018 - första stora Europaturnén. Vi landade i Österrike, Kroatien, Montenegro och Albanien bland annat. Oh la la, vilka fantastiska och bitvis rafflande upplevelser. Och så ställde vi av husbilen igen. Men insåg att så här kan vi inte ha det. 
  • 2019 - ny Europaturné. Denna gång kunde vi lägga till Alsace i Frankrike. Vi vill se mer av det landet! Det blev också en tur till våra Baltiska grannar, där Estland blev vår favorit. Nu rullade vi dessutom varenda helg - året runt! Livet med vinterdäck är så mycket bättre. 
  • 2020 - pandemi. Det blev turné i norra Sverige. Kan inte säga annat än att Sverige är fantastiskt. Och varje helg åkte vi iväg med vår lilla husbil. Ofta upptäckte vi nytt i närområdet. 
  • 2021 - ? Som det ser ut nu så blir det nog mer av Sverige. Men det gör ingenting för vi har massor att utforska.

Vi gillar att fotografera!
Vi har båda två gått grundläggande fotokurs för att kunna ta hyfsat bra bilder till husbilsresa.se. Och det är väl det som är grunden i allt. Vi älskar att göra saker tillsammans. Att få utvecklas, upptäcka och uppleva. Tillsammans.

Filma är också kul!
Micke gillar teknikprylar. Förra året skaffade han en pytteliten smidig filmkamera. Så nu utvecklades vår sajt igen - med Filmtajm. Där lägger han ut små korta filmsnuttar från våra äventyr. Jag, Åsa, syns lite här och där som mer eller mindre frivillig "filmstjärna".

Varför gör vi det här?
Vi lägger tid på att skriva, utveckla sajten, fotografera, bildbehandla, kommunicera via sociala medier och filma. Svaret är helt enkelt att vi tycker det är så kul! Vi gillar att göra saker tillsammans. Och vi gillar att dela med oss. Det här är en slags öppen dagbok där vi loggar om det liv vi älskar mest. Husbilslivet. 

Vi hoppas i alla fall att vår sajt kan bidra till att ditt husbilsliv blir roligare, att du får tips om bra grejer och resmål. Följ gärna med oss på husbilsresa.se. Sajten är garanterat och befriande reklamfri. Du hittar oss också på FacebookInstagram och Youtube om du är nyfiken på mer av oss. 
I dag är vi i Lövstaviken
Idag är vi i Simrishamn