Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Husbil till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

3 minuters lästid (568 ord)

Hund i husbil

Varför har så många husbilsägare hundar? 

​Vart vi än kommer så har vi noterat att jättemånga husbilsägare har hundar. En, två och till och med ännu fler. Vi har själva inte hund och är därför nyfikna på varför det är så.

Den här frågan har legat och gnagt länge i bakhuvudet. Alla dessa hundar i husbilarna. Hur kan det komma sig? Vad är grejen? Ibland har vi funderat på hur många hundar som får plats. Vid ett tillfälle såg vi en liten Plåtis från Frankrike som hade två stooora hundar. Både paret och dem skulle få plats, vi fick inte riktigt ihop den ekvationen. 

Vi har spekulerat fram och tillbaka. Kan det vara så att det egentligen är människor som är hundägare från början och är vana att vara ute mycket. Då faller det sig naturligt att skaffa en husbil? Husbilsmänniskor är ju ute mycket har vi upptäckt. Eller är det ett effektivt larm? 

Nåväl, jag beslöt mig för att det fick vara slut på spekulationer. Det är bättre att fråga. Jag träffade genomtrevliga Anita och hennes lilla raring till hund när vi var på Persköps ställplats. Även hennes trevlige man Lars slöt upp en stund. Om du är nyfiken på vilka dem är så finns de på Facebook under namnet Sigge på väg. Anita och Lars var så himla snälla och svarade på mina frågor.

Skaffade ni hunden eller husbilen först?

Hunden. Vi har haft flera hundar genom åren. 2016 skulle vi ut och långsegla och vi ville ha en aktiv hund som passade oss. En "stor hund i en liten kropp". Det blev en Jack Russel Terrier som är kända för det. Något vi är väldigt glada för. Funny är en riktig kontaktskapare. (här kommer Göteborgshumorn in, för hör du bara namnet tror du att hunden heter Fanny, haha).

Varför är det så bra att ha hund i husbil? 

Om man vill resa och flytta på sig ofta är det så enkelt, det finns alltid mat och vatten tillgängligt. Det är lätt att stanna till. Vi får ihop allas behov. 

Hur funkar det när det är dåligt väder och hunden blir både blöt och smutsig? 

Vi har köpt en hallmatta som tar mycket skräp. Hunden får gå några varv extra på den. Sedan sveper vi in henne i en handduk. 

Vad skulle du rekommendera för hund om vi skulle skaffa en?

Nu känner ju inte vi er, men om man tycker om att promenera mycket då får det allt bli en Jack Russel. Den passar husbilslivet och gillar nya platser.

Tack Anita och Lars - nu har ni hjälp mig och Micke att bli lite klokare. Hoppas att vi stöter på varandra igen!

På tal om promenad så tog jag en extra runda framåt eftermiddagen och träffade på två trevliga kvinnor från Helsingborg. Den ena av dem hade en liten söt hund. För hennes del så är en viktig grej med husbilslivet att de kan resa utan att behöva skaffa hundvakt. Det gör livet enklare och smidigare.

Varför har inte vi hund?

Jag är tyvärr lite allergisk. Det är ingen fara att möta raringarna utomhus men det kan vara jobbigare om vi träffas inomhus. Fast det varierar mellan hundraser. En del tål jag bättre. Och då blir jag alltid lite extra glad.

Plats (karta)

Corona är här!
Idag är vi i Persköp
 

Kommentarer 2

Gäst - Marie Martinsson den lördag, 14 mars 2020 18:17

Vi har en liten behändig hund - rasen kallas Westie (West Highland White terrier. Den rasen är också bra för allergiker.

Vi har en liten behändig hund - rasen kallas Westie (West Highland White terrier. Den rasen är också bra för allergiker.
Åsa den lördag, 14 mars 2020 20:45

Hej Marie, tack för tipset. Skulle det bli aktuellt med att skaffa hund ska jag absolut kolla in ditt tips!

Hej Marie, tack för tipset. Skulle det bli aktuellt med att skaffa hund ska jag absolut kolla in ditt tips!
söndag, 04 juni 2023

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved