Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Plåtis till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

2 minuters lästid (344 ord)

Månuppgång i Simrishamn

Häng med på en månuppgång 

Månuppgång. Har du tänkt på det? Hur det kan se ut? Sist vi var i Simrishamn var det fullmåne. En riktigt fet fullmåne. Att se månen höja sig över havet är verkligen speciellt. Det önskar vi att alla fick vara med om. Du blir faktiskt lite mångalen.

Månen var stor och full. Helt magisk. Vi satt på första parkett i vår älskade Plåtis och njöt av sceneriet utan några planer på att ge oss ut. Men så såg vi en tjej som släpade ut sitt fotostativ. Hon fotograferade lite. Sedan försvann hon. För att dyka upp igen. Och igen, och igen, och igen. Tror du att vi kan sitta stilla och luta oss tillbaka då? Nope!

Nyfikenheten tog överhand
Min käre make drog iväg med kamera och stativ till stranden. Jag såg honom på avstånd och försökte hålla mig cool. Det gick inte särskilt bra. Så jag drog också till stranden. Med kamera, men utan stativ. Och det var verkligen en magisk stund.

Vi vet att vattnet på jorden påverkas av månen
Det kallas för tidvatten, och den sida av jorden som är mot månen är den sida som har högvatten. Många upplever att de sover sämre när det är fullmåne. Kanske har det att göra med att vi faktiskt består av en stor del vatten, närmare bestämt 60 procent som vuxen. Som nyfödd har du upp till 80 procent vatten. Jag kan nog tycka att fullmånen påverkar på något sätt för jag sover inte lika gott då.

Funderar du på en månresa?
Förresten, om du har lust med en rymdresa så kan vi meddela att den första bemannade resan med Apollo 2 till månens tog 51 timmar och 49 minuter. Det skulle ta ungefär lika lång tid idag. Själva är vi mer jordnära och håller oss till platta marken. Det är därifrån vi bjuder på våra betraktelser av världen.

Plats (karta)

Idag är vi i Röstånga - Söderåsen
Idag är vi i Skallkroken
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
fredag, 22 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved