Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Plåtis till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

Mikroinlägg om matlagning

Det är serverat - ett receptbelagt mikroinlägg

På hösten infinner sig inte alltid grillkänslan. Det är kallt, regnigt, ruggigt, blåsigt. Då vill inte mannen stå ute vid grillen. Så han kom hem med en mikrovågsugn. Glad och lycklig. 

Nu är det så att vi har en Plåtis. En Plåtis är inte stor. Vår har två gasolplattor. Och så har vi självklart en Omniaugn. Men det tar ju lite tid att fixa mat i den. Nu har vi en mikro också. 

Mikron får inte plats att bo här inne. Den får bo i garaget. Sedan får vi ta in den när vi behöver den. Det har vi gjort nu. Ikväll ska den hårdtestas. På menyn står bakpotatis med räkröra. Ja, jag vet att det går att göra bakpotatis i Omnian. Men det tar längre tid. Och vi står på camping med el. Så det blir mikrad bakpotatis. Punkt. 

Invigningen av vår nya mikrovågsugn gick alldeles utmärkt. Potatisen blev perfekt. Och räkröran blev som vanligt otroligt god. Hemligheten är mycket majonäs och lite creme fraiche. Men eftersom frun i husbilen går på Viktväktarna så bjuder vi även på en smalare variant av gojan. 

Här kommer receptet på bakad potatis med Herr Elofssons räkröra - den är grymt god:

4 portioner

  • 5 kokta ägg - kör dem i äggskivaren en gång, du behöver inte strimla dem
  • 1 liten, liten rödlök - finhackad - Micke vill inte ha så mycket av den varan.
  • 1 burk handskalade räkor, gillar du räkor tar du en stor burk, är du lagom förtjust tar du en liten. 
  • Massor med färsk dill - finhacka eller klipp
  • 1 tub Kavli äkta majonäs, känn av så att det passar dig. Det kanske räcker med en halv tub.
  • 1 matsked lätt creme fraiche
  • Rätt mycket salt - det ska smaka salt eftersom potatisen är osaltad

Rådda ihop. Smaka av. Och smaka igen. För det är ju så gott :-)

Fyll potatisarna. Garnera med dillkvistar och citronklyftor. Servera.

Fru Elofssons smala räkgoja a la Viktväktarna

1 port

  • 2 kokta ägg - kör dem i äggskivaren en gång, du behöver inte strimla dem
  • 1 liten rödlök - finhackad, jag gillar lök!
  • 1/4 - 1/2 burk handskalade räkor, gillar du räkor tar du mycket, är du lagom förtjust tar du lite.
  • Massor med färsk dill - finhacka eller klipp.
  • 1 dl minikeso
  • 2-3 msk lättmajonäs - det är en smaksak
  • Salta efter behag
  • Rådda ihop. Smaka av. Det är inte samma grej som originalet, men jag tycker att det smakar riktigt bra. Se bara till att ösa på med dillen. Då blir det mumma!

Ungefärligt antal blå points blir 6-8 beroende på om du tar en stor eller liten bakpotatis och hur mycket majjo du öser i.

Smaklig måltid!

Vi gillar inte att det luktar gamla skaldjur i husbilen

Att fixa hemmagjord räkröra är en historia i sig. Men det är mycket godare än köpt! Alla med husbil vet att det sista du vill är att få någon form av skaldjur eller skaldjurslake i avloppsvattnet. Lukten kan liksom bita sig fast.

Jag tycker att vi har löst det smart. Handskalade räkor i lake. En liten tratt. Öppna burken, håll tratten över. Skeda över räkorna. Låt dem rinna av. Du kan hjälpa till genom att trycka med en sked så går det snabbare. Häll sedan över räkorna i bunken som ska användas för att blanda ihop alla ingredienser. 

Tips igen! Koka äggen hemma. Sedan är det bara att skala. Använd en matsked så går det enkelt och smidigt. Du knackar ägget i en hård yta. Tar bort några bitar och petar sedan in skeden precis innanför skalet och låter den liksom löpa utmed äggskalet.

Corona infiltrerar våra köpvanor
Corona är här!
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
söndag, 25 oktober 2020

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2020 Husbilsresa, All Rights Reserved

Cron Job Starts