Skip to main content
Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Husbil till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

1 minuts lästid (251 ord)

Musik är livet

I don´t like mondays 

Ikväll har vi musicsession. Vi blandar högt och lågt. Vitt och brett. Boomtown Rats, Queen, Pink Floyd, Nina Simone och "Lennart i kohagen". Punk, jazz, smörsång och rock. Och vi har det så bra som bara vi kan ha det i vår lilla husbil.

Musik är en livsnerv, så oerhört viktigt - i alla fall för oss. Bästa stunderna är när vi lyssnar och njuter tillsammans i vår lilla plåtis. Det är magiska ögonblick. Musik kan förflytta dig i tid och rum. Du är här och nu, men sedan kastas du plötsligt tillbaka 40 år i tiden. Wow! Vilken känsla. Det väcker minnen... Och ja, rubriken är titeln till en av Boomtown Rats hitlåtar. Och vi kan tala om varför vi inte gillar måndagar. Det är ju för att då är helgen slut, vi är tillbaka i huset och vi och vår lilla husbil får vänta ända till fredagen innan vi rullar iväg igen. 

Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet
I kväll fyller vi tiden, husbilen och oss med musik. Självklart har vi en högklassig högtalare - en Sonos. Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet enligt Farbror Barbro. Ni som följde TV-serien Nile City på 1990-talet vet vad vi snackar om. Han visste också att livet inte funkar särskilt bra i mono. Stereo är bäst. Inte bara när det gäller musik utan det gäller för livet i sin helhet. 

Ja, så här kan en lördagskväll se ut för oss. Vin och sång. Helt okej för oss.

Idag är vi på Löttorps Camping
Idag är vi i Röstånga - Söderåsen