Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Plåtis till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

1 minuts lästid (298 ord)

Påskbord i husbilen

Det sägs ju att julen varar ända fram till påska... 

​Ja, i alla fall kan man tro det i vårt fall. För när påskbordet skulle dukas upp i förtältet så dök den överblivna julölen upp. Men det är nog ungefär samma sak fast med olika etiketter. Eftersom det trots allt var ett kalasöl passade det ju bra på ett påskkalas.

Det här är andra året vi firar påsk i vår älskade Plåtis. Förra gången var vi i Ulricehamn och det var riktigt varmt och skönt. Den här gången blev det Sibbarp i Limhamn.

Minimerat påskbord som räcker till ändå

Vi gillar traditioner och även om den stora påskbuffén har fått stryka på foten så försöker vi ändå ha det absolut nödvändigaste. För vår del handlar det om Brantevikssill och matjesill, färskpotatis, gräddfil, gräslök, kokta ägghalvor med majonäs, färsk grön sparris, rädisor, brie, färska jordgubbar och Janssons frestelse. Sedan ska vi inte glömma vår hemmagjorda malörtssnaps. Det är pricken över i. Trots avsaknad av köttbullar, prinskorv, lax och annat gott så blev vi mer än mätta. Tur att det inte är buffé allt för ofta. 

I år blev det en annan slags frestelse

Egentligen brukar jag vid alla högtider göra en väldigt god kaviarfrestelse, men det blev inte av i år. Jag tror att receptet kommer från min Åländska släkt. Nu hade jag en sådan himla tur att jag hittade en färdig Janssons Frestelse som tillverkas av Risbergs Chark från Halmstad. Den var riktigt god. Så, som man brukar säga - slutet gott, allting gott.

Vad är det viktigaste på ditt påskbord? Vad kan du inte vara utan?

Nivåklossar
Fotosejour i Limhamn
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
måndag, 18 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved