Pizza i Omniaugn
Det finns säkert 1000-tals varianter på pizza i Omniaugn. Men här är vår variant. Och den är god!
Precis som nästan alla andra Omniaugnsägare med självaktning måste man någon gång ha testat att göra en pizzarulle. Nu har vi också gjort det!
Grejen med Omnian är ju att du ska kunna fixa samma saker som i en vanlig ugn. Eller rättare sagt, nästan i alla fall. Vi har sedan vi blev med husbil sett åtskilliga bilder på Facebook där folk stoltserar med sina Omniapizzor. Nu är det vår tur.
Vi har inte alltid exakt samma smak när det gäller mat, men då kan man ju vara lite fiffig och anpassa. Så mer än halva pizzarullen gick i makens smak och resten i min smak. Fast det var ytterst lite som skilde sig åt egentligen.
Elofssons Omniapizza a la Italian style
- 1 förpackning färdig pizzadeg på rulle
- 1 burk Mutti pizzasås
- 1 påse riven mozarella
- champinjoner - färska
- tomater - färska
- pesto genovese efter smak
- oregano eller pizzakrydda
- 1 liten förpackning Zeta antipasti med 3 olika - det här hade jag på min del av pizzan
- rökt, skivad kalkon - gärna ICA:s eget märke - det här hade maken på sin del av pizzan
- pepparsalami, skivad, Göl - det här hade maken också på sin del av pizzan.
Gör så här
Rulla ut pizzarullen. Bred ut rikligt med pizzasås. Lägg på den kött/charkuterifyllning du vill ha (eller skippa det om du inte gillar det). Lägg på klyftade champinjoner och skivade tomater. Krydda med pesto, oregano och/eller pizzakrydda. Toppa med mycket mozarella ost. Rulla ihop. Nyp ihop ändarna och knöla ner pizzarullen i Omniaformen. Sedan får den stå och puttra på gasolspisen länge. Hur länge beror på vad du har för tryck i gasolen. Om du vill undvika att det bränns vid så använd en silikonform.
Hur det smakade? Gott!