Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Plåtis till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

3 minuters lästid (629 ord)

Platser på G som vi gillar

Husbil till Indien? Är det möjligt? 

Egentligen är väl inget omöjligt. Men det kan ta onödigt lång tid och så får man nog vara mer äventyrliga än vad vi är. Vi har i alla fall klurat på vilka av de länder som vi har besökt, med flyg, bil eller husbil, som vi saknar mest. Och kommit fram till två länder. Som vi faktiskt har flugit till - båda två. Goa i Indien och Grekland - där vi besökt öarna Kreta, Lefkas och Samos. Varför har vi valt just dessa länder?

Goa är ju Indien light, men är ändå så mycket Indien att det tar sig innanför ditt skinn. Det här landet berör. Tumlar upp och tumlar om. Det är dofterna, ljuden, ljuset, kulturen. Rökelse, kossor, Ganesha och alla andra tusentals gudar. Och det är alla nyfikna och intresserade människor vi har träffat när vi besökt Goa. Madou som fixar manikyr och pedikyr på stranden. Lite undanskymt så att inte turismpoliserna ska få ögonen på verksamheten. Hon frågar om vårt liv och berättar om sitt. Så mycket vi har lärt oss om människorna och landet tack vare att de har delat med sig. 

Vi har blivit fångade
Alla ställen vi har besökt med "vår" taxichaufför Harry Krishna. Tänk vad han har kämpat för att kunna skaffa sig en bättre taxibil och för att dottern ska få studera. Sedan är ju maten i en klass för sig. Det är bara att erkänna rakt av - vi älskar Goa! Det är något magiskt med den indiska kulturen. Vi har blivit fångade i alla fall. Fem resor har det blivit hittills. Men sedan vi skaffade vår husbil har vi inte varit där tyvärr. Goa finns dock med i framtidsplanerna - fast inte med husbil. Det får bli flyg.

Mytologiernas kungadöme - Grekland
Grekland då? Vi har varit på Kreta - en historisk vagga. Där nästan varenda meter är fylld av spännande myter. Sedan vi träffades för över 20 år sedan har vi besökt ön Lefkas som är förbundet med en smal landtunga till fastlandet. Det var också fint. För att inte tala om den helt otroligt vackra stranden med kritvita stenar och azurblått skimrande vatten - Porto Katsiki - där vi gjorde ett badstopp. Senaste besöket i Grekland var på ön Samos. Det var en fantastisk upplevelse. På Samos åt vi exempelvis en grekisk sallad där fårosten var "to die for" och så fick vi en ny favorit - Saganaki. Magiskt god i all sin enkelhet. Det enda som behövs till är färsk citron att pressa över osten. Oj så gott! Ja, vi måste erkänna att vi skattar Grekland oerhört högt. Här finns ju allt av kultur, historia, god mat och upplevelser.

Vi fortsätter att drömma om länder på G
Har du husbil, som vi numera har, så inser vi att Grekland trots allt är ett överkomligt mål i framtiden. Att köra husbil till Goa känns däremot oöverkomligt. I alla fall för oss. Det är dessutom en strapatsfylld resa landvägen. Men vi fortsätter att drömma. Förhoppningsvis kan vi flyga till Goa åtminstone en gång till i livet. Däremot kommer Grekland definitivt finnas med på vår bucket list när det gäller husbilsresandet. Längtar redan.

Goa
Grekland
Idag är vi i Bua
Blåst i Falkenberg
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
söndag, 02 oktober 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved