Skip to main content
Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Husbil till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

1 minuts lästid (281 ord)

Snart är det advent

Då var det dags att sätta årets glögg! 

Det är härligt med traditioner. Varje år, den första helgen i november, sätter vi årets julglögg. Receptet kommer från en god vän och vi har använt det i många år. Den här glöggen kallas faktiskt för Buaglögg. Kanske beror det på att receptet kommer ifrån det lilla fiskeläget Bua.

När vi började göra glöggen visste vi inte att vi några år senare skulle vara husbilsägare och ofta besöka ställplatsen i Bua under lågsäsong. Det känns därför lite extra roligt att dricka Buaglögg när vi är där.

Det här är den godaste glögg vi vet. Sedan vi började göra den har vi inte köpt någon glögg, vi tycker inte att någon "köpeglögg" matchar den vi gör själva.

Vi har noll koll på procenten
Man brukar säga att det hänger på procenten. Men vi vet faktiskt inte hur det är med det. För vi har ingen aning om hur stark eller svag glöggen blir. Det brukar dock kännas lite grann ut i öronen, du vet när det liksom hettar till. Så vi tror att den är hyfsat stark. Oavsett vilket är den väldigt god tycker vi. Och smaken har vi full koll på!

Adventsmys och glögg i husbilen
Nu har Micke blandat ihop alla ingredienser i damejeannen. Och om tre veckor ska det vara klart. Då blir det högtidlig och spännande provsmakning. Förhoppningsvis blir glöggen lika god som vanligt, eller till och med ännu godare. Vi häller upp allt på flaskor och en liten flaska får följa med i husbilen. Första advent är det äntligen dags att ta första riktiga muggen med hemmagjord glögg tillsammans med en pepparkaka. Då börjar julmyset.
Idag är vi i Råå
Idag är vi i Bua