Tankar och funderingar

Här delar vi med oss lite av våra tankar och funderingar

Det händer saker i vårt husbilsliv och vår omvärld. Det kanske inte alltid är med anknytning till husbilsresan utan kan vara annat som påverkar oss i vår vardag. Det kan förstås även vara alldagliga händelser som vi tycker kan lyftas till eftertanke.

 

3 minuters lästid (511 ord)

Corona är inte bara negativt

Gränser och begränsningar - vad gör det med oss?

Vi har tappat gränslösheten. Eller är det gränslösheten som kommit ikapp oss och sagt stopp? För bara några månader sedan behövde vi inte fundera på om huruvida vi kunde flyga till Mallorca eller USA. Eller om vi kunde bila och köra husbil i Europa. En resa runt i Sverige och Norden var ju en självklarhet. 

Vi har varit så bortskämda och tagit så mycket för givet. Men nu är det vår närregion som gäller när vi ska ut och röra på oss. Det är kanske dags för en dos ödmjukhet? Vi har alla påverkats av Corona. Viruset har inga gränser eftersom vi inte har några gränser. Men nu har det begränsat oss. På riktigt. Vi kan inte träffa många av våra nära och kära. Livet är liksom på paus. Många har tagit myndigheternas restriktioner på allvar. Men många har också struntat i det. Är vi odödliga? Nope. Förr eller senare dör vi. Men de flesta föredrar nog att det blir senare och inte smärtsamt utan mer fridfullt.

Vad är det som är bra då?
I det här läget är det viktigare än någonsin att hitta det positiva. Vad har vi lärt oss hittills? Vad kan vi ta med oss in i framtiden? Vad kan våra barn och barnbarn lära sig av detta? Och inte minst vi själva?

Faktum är att det faktiskt finns en hel del som trots allt är positivt.

  • Vi har lärt oss att uppskatta varandra på ett nytt sätt. Förhoppningsvis fortsätter vi att hålla kontakt med nära och kära som befinner sig längre bort. Ett telefonsamtal kan betyda så mycket.
  • Vi tar inget för givet på samma sätt. Ödmjukhet och tacksamhet är ord som har vuxit. Och som faktiskt betyder mer för många.
  • Det finns fantastiska hjältar inom vården. Tack för att ni finns.
  • Vi har hittat nya sätt att mötas när vi inte kan träffas på riktigt. Facetime, Teams, What´s up, Zoom... Att bara höra en röst är inte tillräckligt. Men tekniken och internet ger oss möjligheter att få en känsla av närhet.
  • Vi har börjat handla online i ännu högre utsträckning. Det sparar både tid och fysiska kontakter.
  • Kindpussande och kramande med ytligt bekanta har tagit paus. Om vi kramas och pussas så bor vi under samma tak. 
  • Vi ses utomhus och med mellanrum. Frisk luft är bra oavsett världen omkring oss.
  • Minskat bilkörande har gett effekt. Det rapporteras om att luftföroreningar har minskat i världen. Sådant som varit dolt av smog har plötsligt framträtt.
  • Djur som gömt sig för människor har tagit ett kliv framåt och tar för sig. Ett pandapar på en djurpark har till och med parat sig när de äntligen fått lite lugn och ro. 
  • Vi har fått lära känna våra närområden. Så mycket fin natur vi har nära oss.

Det finns ett före och ett efter Corona. Före känner vi till. Efter ska vi forma tillsammans. Men världen kommer inte vara densamma. Sammanfattningsvis så kan det fina arvet från den här Coronaskiten faktiskt bli en pandabebis. 

Idag är vi på Apelvikens Camping
Idag är vi i Båstad
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
söndag, 04 juni 2023

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved