Skip to main content
Tankar och funderingar

Här delar vi med oss lite av våra tankar och funderingar

Det händer saker i vårt husbilsliv och vår omvärld. Det kanske inte alltid är med anknytning till husbilsresan utan kan vara annat som påverkar oss i vår vardag. Det kan förstås även vara alldagliga händelser som vi tycker kan lyftas till eftertanke.

 

2 minuters lästid (492 ord)

Corona är här!

Corona är den nya "elefanten i rummet" 

Alla vet att Corona finns. Ingen vet riktigt hur man ska hantera situationen. COVID-19 syns inte men är högst påtaglig nu när viruset krupit sig innanför våra svenska skinn. Gränsen har korsats. Det är en pandemi.

I huvudet pågår konstant konsekvensanalyser. Någon hostar till. Tanken far snabbt genom huvudet; Corona? Du hade tänkt hälsa på din gamla mamma, men någon du har träffat har barn på en förskola där det konstaterats smitta. Nu vågar du inte hälsa på din gamla mamma. Någon annan skulle flugit utomlands på en veckas semester. Det blir inte så. Vi har ett barnbarn i Norge som vi får vänta med att hälsa på. En gravid dotter tillhör också riskgrupperna. Alla påverkas, mer eller mindre. Vi måste hela tiden tänka till i vår nya vardag.


Kan vi hålla oss lugna i tuffa tider?

På TV, i tidningar och sociala medier rapporteras det om en hamstringsvåg. Toa-pappret är på upphällningen. Och värktabletter likaså. Länder stänger sina gränser. Vad händer då med transporter av mat, medicin och alla andra varor som åker från världens alla hörn hit till oss. Har vi tillräcklig beredskap? Finns det tillräckligt med lager? Kan våra inhemska matproducenter klara av att leverera?
Vad vi kan konstatera är att det är en ytterst tuff situation, en pandemi som inte bara gör människor sjuka utan även hela samhället. Glöm inte att oavsett vad som händer är det viktigt att vi håller ihop. Att var och en tar sitt ansvar i situationen.​

Vad kommer att hända? Det är åtminstone några av mina frågor:

  • Räcker maten?
  • Räcker medicinen?
  • Kommer ekonomin klara sig?
  • Kommer sjukhusen och vården klara trycket?
  • Kommer vi få reseförbud inom landet?
  • Kommer det påverka oss hur vi beter oss mot varandra i sociala situationer?
  • Hur länge kommer gränserna var stängda?
  • Hur länge kommer det här att vara?

Trots begränsningar så har vi ändå vår lilla husbil
Vår lilla, trygga och planerade värld har plötsligt blivit pyttepytteliten, otrygg och oplanerad. Du vågar inte måla upp några större resedrömmar utanför Sveriges gränser. Vi är så tacksamma och glada för att vi har vår husbil. Den gör gränserna lite vidare. Vi behöver ju faktiskt inte umgås med andra än oss själva. Vi behöver inte använda allmänna serviceanläggningar - vi har ju toa, dusch och kök med oss. Det borde ju ändå ge oss lite, lite större möjligheter att komma loss från vardagen då och då. Eller vad tror du?

Imorgon är en ny dag. Vi får se vad den bjuder på. 

Några bra länkar att ha koll på:

Ps: Elefanten på bilden har inget med Corona att göra. Förhoppningsvis lever den än i högönsklig välmåga. Vi träffade den när vi var i Goa i Indien 2011 då vi besökte ett rehabiliteringscenter för elefanter som skadats. ​
Mikroinlägg om matlagning
Hund i husbil