Tankar och funderingar

Här delar vi med oss lite av våra tankar och funderingar

Det händer saker i vårt husbilsliv och vår omvärld. Det kanske inte alltid är med anknytning till husbilsresan utan kan vara annat som påverkar oss i vår vardag. Det kan förstås även vara alldagliga händelser som vi tycker kan lyftas till eftertanke.

 

3 minuters lästid (540 ord)

Friheten med husbilslivet

Det här med att vara på väg... 

Och då menar vi inte att köra på en väg för att komma från A till B. Det handlar mer om en längtan efter upplevelser. Att byta vardagens måsten mot nya upptäckter, avkoppling och drömmar. För oss är det vad husbilslivet handlar om.

Det är svårt att fatta hur vi på bara på några få år kunnat ändra vår livsstil så kapitalt. Ingen av oss hade varit campare tidigare, visst hade vi testat på. Men inte särskilt seriöst, så det stannade vid det. Numera är vi ute med vår Plåtis varenda helg och självklart på semestern. Vi har härdat ut tuffa vintersituationer, men kärleken till husbilslivet har gjort att vi har löst problemen på vägen. Vår Plåtis är verkligen i ordets exakta bemärkelse en "förlustelseinvestering".

Vi lever och umgås på en minimal yta 
Behöver Micke hämta något i ena änden av husbilen får jag antingen kliva in på toa eller sätta mig i soffan för att han ska komma förbi. En del tycker att det låter hemskt att ha det så trångt men för oss funkar det hur bra som helst. Vi är väldigt tighta och fungerar väl som välsmorda länkar i vår egen lilla livskedja.

Sedan har vi ju våra rutiner
Jag, Åsa, gillar att fixa goa helgfrukostar a la hotell och då föredrar jag att Micke ligger i sängen och drar sig så att han inte är i vägen. Observera att detta gäller främst vintertid för under vår och höst kan han sitta i förtältet och vänta medan jag grejar. Och på sommaren, om vårt svenska väder är på sitt bästa humör behövs inte ens ett förtält. På tal om förtält så har Micke gjort ett eget inlägg om det förtält som vi har. Det är enkelt att sätta upp, prisvärt och vi är nöjda. Kolla in vet jag!

Just nu sitter vi i vår Plåtis. På väg. 
Vi lämnar västkusten för östkusten i några dagar. Det tar sin lilla tid att köra dit. Ungefär fyra timmar från start till mål. Starten är alltid Halmstad och i det här fallet är målet Kapelluddens camping i Borgholm. Där har vi varit ett par gånger tidigare och upplevt helt magiska solnedgångar. Men, om du händelsevis gör tvärtemot oss. Alltså kör från östkusten till västkusten så kan vi lova dig att solnedgångarna där också är minst lika fantastiska.

Ölandsbron är avklarad
Nu har vi, tillsammans med en massa andra förhoppningsfulla resenärer, kört över Ölandsbron och ser fram emot några riktigt avkopplande dagar här på Öland. Det är fantastiskt att se hur grönt och skönt allt är mot när vi var här senast. Har vi tur kanske vi kan nosa upp några tidiga orkidéer. Öland är ju inte bara solen och vindarnas ö, det är dessutom de sällsynta blommornas ö. Och, ja just det. En och annan kroppkaka kommer att slinka ner, åtminstone i min, Åsas, mage. För jag är i princip uppvuxen med det sedan 6 månaders ålder.

Är du natur- och fågelintresserad kan vi tipsa om ett reportage vi gjorde när vi stod på First Camp Löttorp i påsken 2021. Då fick vi lära oss att det finns en liten fågel som heter stenskvätta. 

Borgholm - Solliden och slottsruinen
Idag är vi i Borgholm
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
fredag, 22 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved