Tankar och funderingar

Här delar vi med oss lite av våra tankar och funderingar

Det händer saker i vårt husbilsliv och vår omvärld. Det kanske inte alltid är med anknytning till husbilsresan utan kan vara annat som påverkar oss i vår vardag. Det kan förstås även vara alldagliga händelser som vi tycker kan lyftas till eftertanke.

 

2 minuters lästid (441 ord)

Hur vi tänker - om ord

Jag tänker så här. Hur tänker du? 

Man kan ha roligt åt ingenting. I alla fall kan vi det - ofta. Vi älskar att skratta tillsammans. Ibland så tårarna sprutar och du måste hämta andan innan nästa skrattattack. Men vad är det som är så himla roligt då?

Tja, just den här gången pratade vi om modeord, modeuttryck, fraser och klyschor som vi och alla andra slänger ur oss utan att funderat på varför vi säger si eller så. Ta den här tänktrenden till exempel. Som i och för sig faktiskt har en viss ödmjukhet i sig. Du vill få med dig den du talar med. Konsensus vore ju trevligt.

Här är ett tänkt hitte-på-exempel:

  • Micke: Jag tänker att vi skulle kunna ta husbilen och åka till Indien på äventyr. Vad tänker du om det?
  • Åsa: Hur tänkte du där?
  • Micke: Jo, jag tänker att vi gillar utmaningar. Vad tänker du om det?
  • Åsa: Jo visst, men jag tänker att det kommer ta väldigt långt tid och så länge kan vi inte vara borta från jobbet. Så hur tänker du där?
  • Micke: Hmm, jag kanske inte tänkte till där. Men det tål att tänkas på...
  • Micke: Okej, jag tänker så här; vi skulle må bra av att komma iväg. Vila upp oss och ha det gott. Vad tänker du om att åka till Skallkroken i stället?
  • Åsa: Ja, det tål att tänkas på.


Ja så där kan ett tänkvärt samtal utan några som helst baktankar utveckla sig. Och det brukar sluta med gapskratt. Vilket är väldigt bra, för ett gott skratt förlänger ju livet. Dessutom är det enklare än att packa med sig skrymmande sällskapsspel om du ska ut och resa. Sällskapet har du. Sedan är det bara att sätta igång ordspelet.

Det är så lätt att hamna i ordfällan
Det är så lätt att lägga sig till med ord och fraser som florerar omkring dig. Helt plötsligt har du omedvetet snappat upp någon fras som du har hört tillräckligt ofta. Vips sitter du i ordfällan och utan att du märker det själv så börjar du använda dig av "liksom", "precis", "så det är", "jag tänker så här", "hur tänker du?", "det suger", "palla alltså", "palla trycket", "jag hör vad du säger", "typ", "klockrent", "eller hur"... Men vet du vad, det gör inget. För snart dyker något nytt uttryck upp. Så det blir ändå omväxling i ordväxlingen.

Du kan säkert komma på hur många fraser som helst som inte finns med här. En sak är säker - det är kul med ord! Ja, till och med tänkvärt. Vad har du för specialuttryck eller favoritord?

Idag är vi på Skallkrokens ställplats
Picknick with a view
 

Kommentarer 2

Gäst
Gäst - Ann den onsdag, 03 juni 2020 09:02

Haha härlig tanke dock, att åka hela vägen till Indien

Haha härlig tanke dock, att åka hela vägen till Indien :)
Åsa den onsdag, 03 juni 2020 19:21

Hej Ann, ja visst är det en härlig tanke! Ska erkänna att vi har flugit till Goa i Indien många gånger. Vi älskar den platsen. Men sedan vi skaffade vår älskade husis har vi stannat på marken. I Europa. Och det är också alldeles fantastiskt :-)

Hej Ann, ja visst är det en härlig tanke! Ska erkänna att vi har flugit till Goa i Indien många gånger. Vi älskar den platsen. Men sedan vi skaffade vår älskade husis har vi stannat på marken. I Europa. Och det är också alldeles fantastiskt :-)
Gäst
söndag, 02 oktober 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved