Tankar och funderingar

Här delar vi med oss lite av våra tankar och funderingar

Det händer saker i vårt husbilsliv och vår omvärld. Det kanske inte alltid är med anknytning till husbilsresan utan kan vara annat som påverkar oss i vår vardag. Det kan förstås även vara alldagliga händelser som vi tycker kan lyftas till eftertanke.

 

2 minuters lästid (485 ord)

Styggmygg och semestertankar

Nu kopplar vi på myggradarn inför sommarsemestern

Vi sitter med en känsla av besvikelse. En resa söderut till sommaren och semestern ser inte överkomlig ut. MEN en besvikelse kan vända sig till något positivt. Nu sitter vi och funderar på hur vi ska omsätta detta till praktiken. Som vanligt planerar vi inte mer än nödvändigt. det är en dag i taget. Någon bloggare skrev att Norrland kommer att bli det nya "exotiska". Ja, det kanske är så.

De flesta, precis som vi, drar ner till värmen när det finns möjlighet. Det gör det inte i år. Så då vänder vi våra blickar norrut. Vi har så många gånger sagt att vi borde åka uppåt landet. Se, uppleva och beundra våra svenska fjäll. Det som hållit oss tillbaka är min extrema myggallergi. I Norrland ska det tydligen finnas mängder och de är stora som helikoptrar. Nja, nä. Där tog jag väl i. Men, det är ändå ett bekymmer. 

Sedan tänker jag att vi har ju faktiskt bra sjukvård och kniper det så får jag väl ta hjälp. Självklart ger vi oss dock inte ut på långväga äventyr om Coronapandemin kvarstår. Men vi kan ju ändå drömma. Nåväl, när det kommer till de där "mygguschlingarna" så handlar det i första hand  om förebyggande åtgärder som myggolja, mygglampor, myggljus, myggradar, myggnät. Ja, listan kan göras lång. Och det kanske låter lite löjligt, men om du får varande sår, svullna körtlar och feber av myggbett så förstår du försiktigheten.


Norr kan i alla fall bli den hypen

Det kanske till och med leder till att fler vill flytta till vår nordliga del av landet. Vem vet. Jag vet inte så mycket än så länge. Som längst norrut har jag varit i Umeå. Och det var en positiv upplevelse i alla fall. Det var i maj och väldigt vackert. En sak som är lite kul att tänka på är att du faktiskt kan förlänga den ljuvliga våren genom att förflytta dig från söder till norr. Ingen dum tanke. Det kanske man skulle satsa på något år...

Skåda ljuset...

Men om vi skiter i de där otäcka insekterna, myggen alltså, så är vi oerhört nyfikna på norr. Min Micke har vandrat i fjällen som ung och det var en stor upplevelse har jag förstått. Midnattssolen är ju också ett magiskt fenomen. Kanske kan det bli så i år, att vi tar oss norrut - i alla fall hoppas vi på det. Kan Treriksröset vara något att sikta på? Kommer Norge öppna sina gränser så vi kan kika in där? Vi får se. En dag i taget. Inget överplanerande. Men oavsett kommer vi satsa på rejäla myggåtgärder för de rackarna finns ju överallt. Även här i söder. Sedan har vi ju hört talas om knott också i och för sig. Men ändå, om det blir som vi tänker just nu; Norrland - maybe here we come!

Idag är vi i Lövstavikens småbåthamn
Idag är vi på Båstad camping
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
lördag, 03 juni 2023

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved