Tankar och funderingar

Här delar vi med oss lite av våra tankar och funderingar

Det händer saker i vårt husbilsliv och vår omvärld. Det kanske inte alltid är med anknytning till husbilsresan utan kan vara annat som påverkar oss i vår vardag. Det kan förstås även vara alldagliga händelser som vi tycker kan lyftas till eftertanke.

 

3 minuters lästid (565 ord)

Summering av husbilsåret 2020

Året får illustreras av Kirunas vackra stavkyrka. Längst ner berättar vi varför vi valde denna bild.


2020 tog livet paus 

Allt som vi tagit för givet försvann. Det har varit ett år fyllt av brustna hjärtan, avbrott i umgänge, avstånd till varandra, rädsla och oro. 2020 var också året då vi tvingades omvärdera vad som är viktigt i livet. Världen hade drabbats av en pandemi.

Nöden är uppfinningarnas moder och vi hittade nya sätt att ses - utomhus. Vi lärde oss att inte ta något för givet. Vi lärde oss tacksamhet och hänsyn. Vi lärde oss också vikten av avstånd mellan människor - att det kan rädda liv. Ständig handtvätt och handspritande blev en ny och viktig del av livet. Men längtan efter en helt vanlig vardag genomsyrade allt.

Nu står vi inför ett nytt år. Oron och längtan finns kvar. Men det finns också ett försiktigt hopp. Vaccinet är på ingång. Kanske kan vi så småningom sätta knappen på Play. Låta livet börja rulla igen. Få träffas och kramas. Men inget blir nog någonsin som vanligt igen. Konsekvenserna av corona kommer vi få leva med länge. Förhoppningsvis har vi dock lärt oss att vara rädda om varandra. Att inte ta något för givet. Det är fint.

Tacksamheten för vår förlustelseinvestering
Vi älskar vårt husbilsliv. Men vi hade ingen aning om hur mycket mer det skulle betyda för oss 2020. Det blev en rullande karantänstuga. Vi kunde åka iväg och uppleva nya omgivningar, men på ett säkert sätt. Vi har allt vi behöver; toa, dusch och hemmarestaurang. Under en period lämnade vi inte vår egen region med hänsyn till restriktionerna. Vi "hemestrade" som så många andra. 

Vad skådar vårt norra öga?
Ja, det blev att semestra hemma i år, eller som alla sa "svemestra". Vi drog till Norrland, nyfikna och supertaggade med bagaget fyllt med alla sorters myggmedel. Hur det var? Helt fantastiskt. Vilket underbart land vi bor i! Vi har lärt oss massor om samer och kyrkbyar. Stekenjokk och Hälingsåfallet golvade oss. Några renar såg vi också. Vädret var inte riktigt på vår sida så den berömda midnattssolen har vi kvar på vår bucketlist. Vi åker gärna norrut igen.

Framåt då?
Ja, det är klart att vi längtar efter gränslösheten, att kunna åka dit vi vill utan begränsningar. Men viktigast av allt är förhoppningen att kunna få träffa våra nära och kära förbehållslöst. Att äntligen få kramas och vara nära. Nu hoppas och tror vi på vaccinet och att 2021 blir ett så mycket bättre år. 

En sak kan vi säga avslutningsvis; Vi är så tacksamma för att vi investerade i vår Plåtis 2017. Det är den bästa förlusteinvestering vi någonsin har gjort. 


Tanken bakom bildvalet - kyrkan i Kiruna
Vi ville ha en bild som speglar mer än bara en yta. Vi ville också ha med vår husbil i bilden eftersom den betyder så mycket för oss. Med hjälp av den skapar vi ständigt nya upplevelser. 

Kyrkan som byggdes i början av 1900-talet har kallats "vandrarfolkets helgedom" och byggdes för att vara en samlingsplats, inte bara för kristna, utan för hela den nya stadens befolkning. Arkitekturen bygger på inspiration av norska stavkyrkor och själva formen skulle likna en kåta. 

Hela Kiruna står inför stora omvälvningar i och med flytten av staden. En av dessa gigantiska utmaningar är att flytta stavkyrkan i sin helhet. Vi hoppas att allt kommer att gå bra.

Idag är vi på Apelvikens camping
Värsta julbordet - i en Plåtis!
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
fredag, 22 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved