Skip to main content
Tankar och funderingar

Här delar vi med oss lite av våra tankar och funderingar

Det händer saker i vårt husbilsliv och vår omvärld. Det kanske inte alltid är med anknytning till husbilsresan utan kan vara annat som påverkar oss i vår vardag. Det kan förstås även vara alldagliga händelser som vi tycker kan lyftas till eftertanke.

 

2 minuters lästid (403 ord)

Vi hamnar rätt ofta i hamnar

Kan man likna en en båt vid en husbil? Eller tvärtom? I vilket fall så är en hamn ofta en trygg famn oavsett farkost. 

Vi har kommit på att vi ofta hamnar vid hamnar när vi är ute med husbilen. Givetvis handlar det om småbåtshamnar. Konstigt vore det annars. Men i vilket fall som helst börjar det snurra lite funderingar i huvudet kring varför det råkar bli så.

Kan det ha att göra att båtar och husbilar kanske har en minsta gemensam nämnare? Finns det likheter mellan våra olika färdkoster och människorna i dem? Kan en segelbåt vara som en "plåtis"? Liten, trång och alldeles underbar? Kan en Concord vara som en "värstingbåt"? Stor, bekväm - ungefär som hemma, fast borta. Gott om utrymme. Som ett mindre fartyg.

Längtan efter frihet
En sak som jag tror vi har gemensamt, oavsett båt eller husbil är en längtan efter frihet. Att kunna ta sig någon annanstans, utanför vardagen. Sedan har vi ju olika förutsättningar. Båtar begränsas av sitt vatten. Husbilarna begränsas av vägar, men kan ändå ta sig över vatten med hjälp av broar och färjor. 

Ställplatser
En annan avgörande faktor för att vi ofta hamnar i hamnar är att många småbåtshamnar har ställplatser, ofta hyfsat prisvärda. Något som är hett eftertraktat nu när antalet husbilar har ökat rekordartat. Vad som också har hänt är att säsongen har förlängts. Fler och fler husbilsägare väljer att inte ställa av utan kör vidare året runt. Det finns ju vinterdäck. 

Varför hamnar vi då ofta i hamnar?
Om vi nu ska svara på vår egen fråga är det havet som drar. Och hamnar ligger vid havet, eller vid en stor sjö. De har ofta prisvärda ställplatser. Ett flertal har dessutom öppet även under lågsäsong. Där har ni svaret, krångligare än så var det inte. Vi bjuder på en blandad kompott bilder från några av alla hamnar vi har stannat vid. Kanske känner du igen någon eller några?

Idag är vi i Apelviken
Idag är vi på bananpannkakan