Skip to main content
Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Husbil till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

2 minuters lästid (411 ord)

Tidsresa i Mellbystrand

Vi fricampade i Mellbystrand. Men det var inte sol och bad som lockade

Det finns åtskilliga små sommarhus i Mellbystrand. Många har nog moderniserats och uppdaterats till 2000-talet. Men i några få har tiden stannat. Vi är tillbaka på 1960-talet. Tidsresan går en liten bit in i 1980-talet. Där stannar den.

Målet med den här husbilsresan var vänskap. Att få träffa en god vän som tillbringat många år i en sommarstuga i Mellbystrand. Nu ska vi för första gången se denna omtalade stuga i verkligheten. 

Broderade tavlor minner om en tid utan fipplande på mobiler. Då stod umgänget i fokus. I bäddsoffan ligger krulliga fårskinn för att dölja små skavanker i tyget. Taklampan över köksbordet kan inte bli mer retro. Plastbanden är otroligt nog lika fina än idag. I den öppna spisen brinner och sprakar en brasa. En trasmatta breder ut sig på golvet. Med små medel har det skapats stor trivsel.

Var är väggklockan och bröstkaramellerna?
Vår fina vän har tagit över, och tar hand om, föräldrarnas älskade stuga i Mellbystrand. De finns inte längre i livet. Men deras dröm lever kvar tack vare vår väns omtanke om det som har varit. Det är så kärleksfullt och enkelt ombonat. Tryggheten ligger som en varm och skön filt i hela det lilla huset. Den lindar sig in i hjärtat. Det som möjligen saknas är en tickande väggklocka av den gammeldags sorten, en gungstol och en glasskål med bröstkarameller i. Men väggklockan är på gång. Hur det går med karamellerna får vi se.

Småländskt tabberas
Vi tog en lång och skön promenad utmed havet. Förundrades över naturen. Pratade om högt och lågt. Skrattade mycket. Vi bjöds på ett riktigt småländskt tabberas med fiskgratäng, fläskfilégryta och plommonkaka. Ett tabberas kräver egentligen att gästerna ska äta allt på bordet. Vi får erkänna att vi inte lyckades med det. Magsäcken är inte så stor. Men oj vad gott det var. Fast godast var vänskapen och samtalet.

Vet du, tiden är evig. Men det är inte vi. Ta hand om din stund på jorden. Dela den med de du tycker om.

Plats (karta)

Idag är vi i Persköp
Idag är vi i Buahamn