Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Plåtis till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

3 minuters lästid (666 ord)

Vardagen är inte som förut

Konsekvensen av att skaffa husbil 

Vi backar lite i tiden, närmare bestämt till är 2017. För oss blev det ett "ödesår" som gick till historien. För vår del. Då skaffade vi nämligen något som gjorde att vardagen blev helt annorlunda. Och mycket bättre, men också mer kostsam och samtidigt oerhört dyrbart. 

För det är ju så att smakar det så kostar det. Vi köpte vår älskade Plåtis sommaren 2017. Innan vi ställde av den hann vi i med ett par semesterveckor i Italien och ett antal sköna hösthelger i södra delen av Sverige. Sedan kom vintern. Eftersom vi har vår Pössl uppställd på garageuppfarten ser vi den varje dag och vi höll på att längta ihjäl oss tills vi skulle kunna åka ut på rull igen.

Första långresans år
2018 var ett fantastiskt år. Vi började köra första veckan i april när det inte längre var så stor risk för halka. Sedan var vi på rull varje helg. Semestern tillbringades i huvudsak i Österrike, Kroatien, Monte Negro och Albanien. Därefter blev det utflykt varje helg fram till mitten av november. Dags att ställa av. Och vi höll på att längta ihjäl oss igen.

Nu fick det vara nog med avställdheten
2019 års husbilsresande startade i slutet av mars. Varje fredag efter jobbet susade vi iväg för ett par dyrbara och vilsamma nätter i vår Plåtis. Sedan blev det en semester i Europa där vi hälsade på i Frankrike, Kroatien och Österrike bland annat. Men så kom hösten. Dags att ställa av. Nej! Inte den här gången. Avställda månader är bortkastade och totalt meningslös tid har vi nu insett. Det som är till glädje ska självklart användas. Vi skaffade nya allround-däck och därmed ett helt nytt och lyckligare vardagsliv. Den 28 december gjorde vi avslut på året.

Coronaåret och karantänstuga på hjul
2020 blev corona-året. Men det visste vi ju inte inledningsvis. Vi susade i väg till Persköps ställplats på första utflykten redan den 2 januari. Om du har hängt med i tidsresan så inser du att vi knappt hann avsluta förra året innan vi gav oss ut igen. I mars blev det dock många tankevändor om hur vi skulle göra fortsättningsvis. Covid-19 lamslog hela världen. Det blev den ena restriktionen efter den andra. Men vi resonerade som så att vår husbil är en liten karantänstuga. Vi kan sköta oss helt själva med mat, toabestyr och dusch. Livsmedel handlade vi redan sedan tidigare online. Kort sagt så träffade vi knappt en människa inledningsvis. Och om vi pratade med någon så var det utomhus på ett par meters avstånd. Det blev en oönskad, men nödvändig, social isolering.

Vi utforskade delar av norra Sverige
Årets semester fick bli i Sverige. Även om vissa länder öppnade upp. Vi ville inte chansa utan tog istället tillfället i akt att utforska Norrland. Så mycket vi har sett och upplevt som vi inte skulle ha varit med om annars - Höga kusten, älvar, renar, samisk historia, kyrkstäder och inte minst Vildmarksvägen med sina vattenfall och kronan på verket, Stekenjokk. Men vi hann även med många platser på östkusten som vi kanske inte åkt till annars. Det blev sammanfattningsvis riktigt bra.

Semestern är slut, men vi har våra weekends att se fram emot
Nu är semestern slut och vi är tillbaka på jobbet. Men vi kan fortfarande se fram emot helgerna då vi åker iväg med vår lilla Plåtis. Vart vet vi inte alltid förrän samma dag som vi åker. Det hänger på vädret och hur långt vi orkar köra. Men en sak vet vi och det är att vi åter igen har en rofylld och skön helg framför oss i vår älskade husbil. Vi är så tacksamma för att vi har den här möjligheten. 

Vi körde genom äppelriket till havet
Idag är vi i Persköp
 

Kommentarer 2

Gäst - Annelie den söndag, 23 augusti 2020 21:47

Känner igen oss i att man redan på söndagen längtar ut till kommande fredags utfärd. Och liksom ni , inget förbestämt resmål utan vädret får bestämma ??

Känner igen oss i att man redan på söndagen längtar ut till kommande fredags utfärd. Och liksom ni , inget förbestämt resmål utan vädret får bestämma ??
Åsa den tisdag, 25 augusti 2020 08:29

Ja, vi är nog många husbilsägare som har "drabbats" av denna längtan. Och det ger så mycket frihet att kunna följa vädret. Så var inte livet förut, då var man i regel hemma på helgerna. Oavsett väder.

Ja, vi är nog många husbilsägare som har "drabbats" av denna längtan. Och det ger så mycket frihet att kunna följa vädret. Så var inte livet förut, då var man i regel hemma på helgerna. Oavsett väder.
Gäst
måndag, 18 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved