Skip to main content
Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Husbil till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

3 minuters lästid (595 ord)

Vårt husbilsliv hamnade på löpsedlarna


Hur det blev när någon annan skrev om vårt husbilsliv

För ett tag sedan gjordes det ett stort reportage om oss och vårt husbilsliv i Hallandspostens helgbilaga för oktober 2022. En kompis till oss hade tipsat en journalist om vårt Instagramkonto. Och någon vecka senare ringde Ulrika Ahlberg, som är journalist på Hallandsposten, och undrade om vi kunde tänka oss att ställa upp i ett reportage.

Ooops, det här var läskigt - på minst 3 sätt:

  1. Vem kan vara intresserad av vårt nördiga husbilsliv?
  2. Någon annan ska skriva om oss, men det är ju jag Åsa som gör det i vanliga fall. Scary!
  3. Kan någon fatta och förmedla det liv vi älskar på ett bra sätt?

Åh nej, vi tackar nej! Fast det blev ja... hur gick det till?
Nej! Det var vår allra första spontana tanke. Vi vill inte fronta oss och göra oss märkvärdiga. Efter lite diskuterande fram och tillbaka bestämde vi oss ändå för att inte fega utan att våga säga ja. För vi älskar ju det här livet, kanske kan vi inspirera andra som funderar på något liknande. Så även om situationen kändes lite obekväm vågade vi trots allt säga ja. Det är lite som i Astrid Lindgrens bok om Bröderna Lejonhjärta där Jonatan säger "det finns saker som man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort." 

Intervju på riktigt med papper och penna
Plingplong. Ulrika ringde på ytterdörren till vårt hushus. Men inte släppte vi in henne där. Nä, istället satte vi oss i husbilen som står på garageuppfarten. Det är ju där vi hör hemma och det är det livet artikeln ska handla om. Hon plockade fram papper och ett helt gäng gamla hederliga vässade blyertspennor. Ett par timmar senare och efter många skratt var vi klara. Gissa om vi var nyfikna på vad Ulrika hade fångat upp! 

Fotomodellande ingick i uppdraget
Vi skulle bli fotograferade också, av en proffsfotograf på Hallandsposten, Jari Välitalo. Oj, oj, oj. Eftersom jag, Åsa, hade ett fotouppdrag på lördagen till bolaget jag jobbar för kunde vi inte åka långt med husbilen. Det roliga är att jag och Jari var på samma plats och samma uppdrag fast med lite olika ingång. 

Nåväl, när jag var klar körde vi till Båstad Camping och ställde upp. Det här är en kär plats ända sedan starten på vårt husbilsliv, framför allt för att de har "svart bälte" i värdskap. Jari kom dit och smällde av lite bilder, att han bara lyckades få oss att se så "snygga" ut har vi fortfarande inte fattat. Men, som sagt, han är proffs! Kanske gjorde han "snällredigering" också, haha...

Korrläsning och väntan
Ulrika mejlade sin text, och vi kunde korrigera det som behövdes fixas till. Men det var nästan obefintliga ändringar. Hon hade lyckats fånga det vi ville förmedla och hon gjorde det med hjärtat och med glimten i ögat. Nu var det bara att vänta på publicering.

Det blev en positiv snackis
Vad hände sen då? Vi blev nog lite tagna på sängen av det positiva mottagandet som vi mötte efter artikeln. Det har inte varit något negativt. Bara positivt. Kollegor har kommenterat. Instagramvänner och Facebookvänner likaså. Det har visat sig att många bär på drömmar om husbilsliv och allt vad det kan innebära. Nu verkar ännu fler ha blivit inspirerade. Härligt! Med andra ord var det inte så farligt att vara med i Hallandspostens månadstidning. Tvärtom har det blivit en positiv snackis som fortfarande lever kvar.


Vill du läsa artikeln? Hallandsposten har låst upp den, så varsågod.

.


Vi har besökt Apelviken
Ölandsbron 50 år