Skip to main content
Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Husbil till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

3 minuters lästid (514 ord)

Det önskade, och oönskade, singellivet

Vi behövde fixa en ställplats. Och den skulle vara här hemma på tomten.

Mitt trädgårdshjärta grät åtskilliga tårar när jag insåg konsekvensen. Det var dubbla känslor inför det här nya med singellivet. Sedan typ hundra år har jag nämligen varit riktig trädgårdsnörd. Nu var jag tvungen att offra något riktigt kärt för vår Plåtis.

Den bästa dagen var alltid dagen med fingrarna i jorden och nya trädgårdsprojekt på gång. Men nu behövde vi en ställplats till vår Plåtis. Det blev "tvättrummet" ett projekt jag genomförde när jag gick en trädgårdsdesignkurs. Jag skapade då ett "rum" med plats för torkvindan där nytvättade kläder och lakan skulle torka i vinden. Det är en underbar känsla när tvätten har fått torka ute - det blir en fräsch doft som slår det mesta. Alla växter jag valde var vita och gröna för att få fram en fräsch och krispig känsla. Åh, jag var så nöjd. På våren kunde vi njuta av doften från de vita syrenerna.

Livet tog en ny tvärvändning

Det är nog många som undrade hur sjutton jag kunde ge upp detta lilla "tvättrum". Grejen är att jag gjorde ett nytt vägval i livet. Ett val som innebar nya äventyr tillsammans med min älskade make. Lyckan i det hela med uppgrävningen var att både min dotter och min vän Helenas dotter kunde ta hand om det mesta av träd, perenner, buskar och gräs. Det gjorde allt så mycket lättare i trädgårdshjärtat.

Sju ton singel skulle skyfflas ut. Har du gjort det själv någon gång?

Sju ton singel beställdes. Alltså. När det där singelberget lastades av på garageuppfarten så undrade vi vad vi hade gett oss in på. Eller rättare sagt. Maken undrade nog i sitt stilla sinne. Men han är en "doer". Så han lassade singel och körde ut. Hur många lass det blev tappade vi räkningen på. Men en skottkärra och en spade gick åt skogen. Det är ett under att han klarade sig från att få ryggskott. Själv stod jag för markservicen i stället.

Singel är perfekt om du varken har lust eller tid eller vill lägga massor med pengar på att göra en plattlagd parkering till husbilen. Det går snabbt och är hyfsat billigt. Se bara till att marken är något så när plan. Lägg på marktäckduk. Ös på med singel. Det blir dessutom snyggt. Som ett Kinderegg helt enkelt. Tre önskningar i en. Singellivet har definitivt sina fördelar.

Nackdelen är att det är slirigt att köra in vår "husis". Lagret med singel är ganska tjockt. Vi bestämde oss därför för att skaffa stora betongplattor som ska läggas i två rader så att det blir lättare att köra in på ställplatsen.

Singel är som ett Kinderegg

Vi behövde verkligen inte singla slant om valet av underlag till vår plåtis. Tvärtom var vi rörande överens - som vanligt. Singel är som ett kinderegg med tre önskningar i en. 

  1. Det är snyggt. 
  2. Det är förhållandevis billigt. 
  3. Det kräver inget större underarbete.


Smarta käket
Simrishamn