Ditt och Datt

Det här inspirerar oss! Vad inspirerar dej?

Välkommen till en inspirationssida som handlar om allt från kärleken till vår Husbil till recept och personliga funderingar kring husbilslivet.

3 minuters lästid (505 ord)

Vi har snöat in på snö

Snö! Det behövs inte mycket mer för att förändra din världsbild 

Snö. Det där vita som skapar kontraster mot det mörka. Som lyfter fram det vi inte ser eller helt enkelt missat att se.

Och så är ju snö så kul att leka med. Visst blir vi lite extra barnsliga. Kastar oss ut i pulkabackarna fast snön knappt räcker till. Kramar snöbollar och bygger snölyktor. Kämpar för att få till en snögubbe innan regnet kommer. Det är nästan otroligt vad lite snö kan göra med oss människor.

Snöiga minnen
Snöiga vinterdagar - det är ju så det ska vara, men det är inte riktigt på samma vis längre. Vi i den äldre generationen minns fortfarande hur det var att gå ut i ett snölandskap i södra Sverige som faktiskt innebar att snömängden var mer än två centimeter på höjden. Julen var mer vit. 

Vitt skapar kontraster
Men nu njuter vi av stunden. Det ligger ett fint pudertäcke av snö i Bua. Vi vandrar i otrampade och trampade spår. Noterar skillnaden mot när vi senast var här. Tänk vad inslag av vitt kan göra. På stenarna har snön klamrat sig fast. Det skapar mönster och kontraster, det gillar vi. Det blir många bilder. Och många filmer. Äntligen är det dags att ta itu med filmningen för att kunna dela med oss på det viset också. Premiären på Facebook var lite pirrig. Borde vi skålat i bubbel? Ätit popcorn? Vi får skylla på premiärnerverna. Vi tar igen det vid nästa filmtajm.

Vi träffade nya kompisar
Något vi också gillar är möten med människor. Den här gången lyckades vi parkera bredvid en annan Plåtis. Det händer inte ofta så det är lite speciellt. Det visade sig att vi följer varandra på Instagram. Det visade sig också att vi hade mycket att prata om. Men det är kallt ute så vi hoppas att vi lyckas parkera ihop oss igen under lite varmare förhållanden. Dagarna blir ljusare, våren är på väg, så det känns hoppfullt. Det kan bara bli bättre. 

Filmtajm - en nyhet på vår sajt
Från och med nu finns det en sida som heter Filmtajm. Än så länge har vi bara en film från denna snödag i Bua, Men det kommer att dyka upp mer efter hand. Titta in och tyck till. Kanske har du tips om vad du skulle vilja se.

Plats (karta)

Idag är vi i Skallkroken
På promenad i Bua en januaridag 2021
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
söndag, 04 juni 2023

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved