logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

3 minuters lästid (577 ord)

2021 och vi fortsätter framåt

Gott nytt annorlunda år 

Nyårsfirande blev inte som vanligt. Det blev både bättre och sämre. Det som var bättre var att vi firade i vår husbil. Det som var sämre var att vi inte firade med våra kära vänner.

Hur 2021 blir vet vi inte än. Vi kan alla bara hoppas på att det blir bättre. Corona och covid-19 spökar fortfarande på ett obehagligt sätt och stökar till allas våra liv. Men vaccinering har startat, så vi håller tummarna!

Nu ska vi fokusera på det som var bra
Vi valde efter mycket om och men att fira nyåret 2020/2021 på Apelvikens camping. En stark anledning var att vi kunde beställa en 3-rätters nyårsmeny från restaurang Solviken som ligger på området. Det är både skönt och lyxigt att slippa fixa nyårsmaten själv. Klockan 19.30 var det bara att hämta. Vi blev glatt överraskade över hur bra det smakade. Det var dessutom rikliga portioner så vi blev rejält mätta också.

Vi hängde med Instagramvänner
Vi fick ett meddelande på vår Facebooksida om att det skulle vara en Bubbelbar utomhus på nyårsaftonens eftermiddag. Kort därefter fick vi ett meddelande från en Instagramvän, 1836, om att han och frun checkat in på Apelviken. Kunde vi kanske ses? Jomen visst kunde vi det.

Så trevligt med Bubbelbar
Vi strålade samman utanför Bubbelbaren vid restaurangen för ett glas bubbel och lite snack om ditt och datt, och en hel del om fotografering. Arrangemanget ska ha en eloge. Det hölls hårt på avstånden, det var glest mellan bord och stolar, personal lotsade dig, ingen trängsel alltså och allt skedde utomhus. Kallt, men jättetrevligt!

Ny väg ledde till ny upptäckt
På nyårsdagen tog vi en promenad. I vanliga fall brukar vi gå utmed havet, men den här gången valde vi att följa en gångväg som gick mer inåt. Det här valet gjorde att vi hamnade på en barnkyrkogård och vi fick lära oss mer om tbc som fram till mitten av 1950-talet var en folksjukdom i Sverige. Självklart blev vi nyfikna och ville veta mer. Och mer om detta kan du snart läsa här på vår sajt.

Utemys med havsutsikt
En annan sak som gjorde Apelviken intressant var möjligheten att få träffa två av barnbarnen och deras föräldrar någon dag efter nyår. De bor bara cirka 30 minuter härifrån. Det blev en jättemysig utflykt med havspromenad och fika utomhus. Detta sätt att umgås på har eskalerat, för hur ska vi annars kunna träffas på ett säkert sätt?

Hoppas att "utomhuspandemin" fortsätter
När vi lämnade fikaplatsen avlöstes vi av ett nytt gäng som också skulle umgås över generationsgränser. Det här är faktiskt en bra sak som coronapandemin fört med sig - vi har upptäckt att det går att vara ute tillsammans året runt. Picknick behöver inte bara genomföras under de varmare årstiderna. Picknick med nära och kära funkar året om.

Kramig fortsättning önskas
Med hopp om att vaccineringen ger resultat, att livet ska återgå till en vardag utan pandemi och med en innerlig önskan om att det här året ska mynna ut i många efterlängtade kramar med nära och kära önskar vi dig en god fortsättning. 

Plats (karta)

Idag är vi i Bua
Idag är vi i Skallkroken
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
söndag, 02 oktober 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved