Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (365 ord)

5 fingers

Bergtagen och fullständigt betagen av den storslagna utsikten

Det finns stunder i livet som är utöver något annat. Kalla det religiöst. Eller andligt. Men det är så stort. Och det fyller dig så mycket inombords att du bara vill vila, vara kvar, i just det ögonblicket. 

Vi har åkt linbanan upp till Five fingers i bergsområdet Dachstein. Det är besöksmålet i Österrike där du kan gå ut på fem olika ramper och stå och blicka över hisnande höjder och djup. Eller rikta blicken framåt. Se och ta in dessa mäktiga alper. Så ursprungliga. Det kittlar lite i magen, fast på ett skönt sätt. Det är faktiskt 400 meter fallhöjd under fötterna. Det här är nog inte den ultimata platsen för dig som har höjdskräck.Men hade jag lidit av det hade jag tagit värsta motkuren - för jag skulle aldrig i livet vilja missa den här upplevelsen. Den har extra allt!

Det är du och världen - i mikro och makro

Det är svårt att beskriva känslan av ödmjukhet inför allt detta stora. Mitt i det nästan övermäktiga alplandskapet kan du samtidigt vända blicken mot marken och upptäcka de underbaraste små blommor av alla sorter. Lustiga getter med lustiga läten flockas kring dig. Det är du och världen. Och det är så vackert att det nästan tar andan ur dig. Vi är i det magiska alplandet. En bit bort ser vi vackra Hallstatt. Vi befinner oss på 2 100 meter upp. Det är hisnande. Nedanför oss ligger byn Obertraum. Det var därifrån vi tog liften upp till himlen.

Plats (karta)

Saltgruvan i Hallstatt
Hallstatt i Österrike