logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

5 minuters lästid (939 ord)

5-i-topp ställplatser som vi gillar lite mer


5 STÄLLPLATSER I SVERIGE MED DET DÄR LILLA EXTRA 

Under 2021 har vi besökt ett antal ställplatser i vårt vackra land. Det är kul att fundera och diskutera kring vad vi har gillat mest, och inte minst varför. Några har lämnat lite extra avtryck, och vi ska kort berätta varför.

Det blir särskilt tufft när bara fem ska med. För vi tycker ju egentligen om så många fler. Nu har vi i alla fall enats om vilka ställplatser som kändes lite extra i år. Fyra av dem besökte vi för första gången och en har vi besökt många gånger sedan vi skaffade husbil. Så varsågoda, här är vad vi kom fram till. 

BISONFARMEN I GATE - HJO
Någonstans i vårt Facebookflöde flimrade ett tips förbi om en bisonfarm. Vi kollade på bilderna och blev nyfikna, särskilt som vi gillar upplevelser som har en liten extra krydda. Semestern hade vi planerat norrut, så vi tog sikte på Bisonfarmen i Gate. Och det var verkligen speciellt. När vi kom dit hade vi turen att få en ställplats med utsikt över böljande fält och vackra Vättern. Vi åt bisonhamburgare, träffade det genomtrevliga paret som driver farmen, vilka fantastiska människor. När vi var där höll de på att mata ett par små bisonbebisar vars mammor inte kunde ta hand om dem. Den här ställplatsen återvänder vi gärna till, vi hann ju aldrig med någon safari så det har vi kvar på att-göra-listan. Det mest magiska minnet är nog när bisonoxarna och deras kalvar vandrade förbi husbilen i morgondimman. Här kan du läsa mer och kolla på bilder och filmer.

FOTÖ - BOHUSLÄN
Vi hade fått tips om Hönö som ligger i Göteborgs skärgård och det var väl inte så dumt att stå i hamnen. Men vår behållning blev faktiskt Fotö, vi hade tänkt åka vidare men bestämde oss för att kolla läget på Fotö. Det var ett riktigt bra beslut, vi bestämde oss för att stanna där ett litet tag. Fotö är verkligen en liten pärla. Lugn och genuin med vackra vita skärgårdshus. Vi hade dessutom turen att få en fantastiskt fin plats. Så här chillade vi på bästa sätt. Bilder och film hittar du här.

SOTENÄS -  BOHUSLÄN
Smögen är ett säreget landskap, kargt och vackert på samma gång. Vi hade via en av Facebookgrupperna vi är med i fått tips om ställplatsen Sotenäs. Vi fick en plats högst upp med en helt underbar utsikt över klippor och hav. Det blåste rejält med friska vindar, så det gällde att hålla i "hatten". Men vilken naturupplevelse vi fick när vi var där. Dessutom var det en väldigt trevlig ägarfamilj som tog emot oss när vi checkade in. Värdskap är viktigt! Vill du veta mer så kika på bilderna och filmen vi har gjort.

SANDVIK - ÖLAND
Det här är egentligen en hybrid. Sandviks camping i Degerhamn är både och. Ställplatserna ligger precis vid havet, men har ingen el. Lite längre in på campingen är den riktiga campingen med allt vad det innebär. Det är en väldigt trevlig plats, med ett lika trevligt värdpar. Det är andra gången som vi stannade till här på semestern. Öland är verkligen säreget och fantastiskt, och vad vi har fått höra så är det här området ett paradis för fågelskådare. Kanske inte så konstigt med tanke på att Ottenby ligger i krokarna. Helt klart är Sandvik en riktigt mysig plats. Här är bilder från senaste besöket.

SKALLKROKEN - HALMSTAD
Nu är vi på hemmaplan. Det är ljuvlig pärla bara 20 minuters resa från hushuset. Här har vi stått i vått och torrt, i halv storm och strålande solsken. Naturreservatet lockar till utflykter. Varför inte ta med kaffe och bulle? Det smakar allra bäst utomhus med utsikt mot havet. Att trava upp för stigen mot Skallen betalar sig. Utsikten är vidunderlig. Ställplatsen sköts förträffligt, men det som är smolken i vår glädjebägare är att platserna numera ska förbokas och därmed oftast är fullbokade. Det innebär att vi inte har kunnat vara där sedan det infördes så saknaden är stor. Men vi hoppas att det ska bli en möjlighet så småningom. Men ni som har chansen, ta den! Solnedgångarna vi har varit med om här slår det mesta. Här är senaste bilderna och en liten film.

Det här är vår i allra högsta grad personliga 5-i-topp-lista. Hoppas att du hittar något guldkorn. Hur årets lista kommer att se ut när vi gör bokslut för 2022 har vi ingen aning om än... men vi återkommer om ett år med den.

Bisonfarmen i Gate
Bisonfarmen i Gate
Skallkroken
Fotö
Sotenäs
Bisonfarmen i Gate
Skallkroken
Sandvik
Sotenäs
Sotenäs
Bisonfarmen i Gate
Skallkroken
Sandvik
Fotö
Sotenäs
Bisonfarmen i Gate
Skallkroken
Sandvik
Fotö
5 highlights I Norge 2021
Vår 5-i-topp-lista på husbilsplatser 2021
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
fredag, 02 december 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved