logg

Välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (429 ord)

Ängelholm

Ängelholm blev en trevlig bekantskap - igen

Det var som vanligt fullt på de tilltänkta platserna redan på fredagseftermiddagen. Så det fick bli en repris i Ängelholm. Det ångrade vi verkligen inte. Tvärtom har staden fått ännu lite mer plus i kanten.

Vi stod här i hamnen förra året och det var prisvärt. Dessutom är det nära till Skälderviken och dess strand. Ställplatserna ligger nära järnvägen så antingen får man vara en grym trainspoter och älska tågljud eller så får du använda öronproppar när du ska sova. För min del handlar det mer om öronproppar. Men vi uppskattar verkligen den här ställplatsmöjligheten. Hamnar och husbilar funkar så fint ihop. 

Vilken fin hembygdspark! 

Den här gången siktade vi alltså in oss på centrum och den omtalade Hembygdsparken. Ingen av oss har stannat till där tidigare. Vi tog cyklarna och vi måste säga att bara cykelvägen från hamnen, via Hembygdsparken till centrum var fantastisk!

Vi hade dessutom turen att pricka in en mat- och hantverksmarknad. Det var gemytligt och trivsamt att spankulera runt och ta del av allt. En spännande grej som erbjöds var möjligheten att vandra och åka lina mellan träden. Det såg verkligen kul ut. Till den här hembygdsparken återvänder vi gärna för att upptäcka mer.

Centrum visade sig också vara en riktigt trevlig bekantskap

Det är ett levande city med en lååång gågata kantad av olika sorters butiker. Här och där spelade gatumusikanter och det kändes bara så skönt att strosa runt här. Vi gillar ju offentlig konst och det fanns några guldkorn som vi bekantade oss med.

Det verkar dessutom finnas en del intressanta restauranger så det lär inte vara vårt sista besök i Ängelholms centrum. Vi tycker ju om att äta gott. Men detta tillfälle blev det hämtmat. Närmare bestämt sushi med en skånsk touch. Rå Epok heter stället. Gott. Men om vi nu ska vara lite lokalpatriotiska så måste vi nog hålla på Umai i Halmstad. Vi tycker att de leder sushi-ligan.

Vi avrundade dagen med en härlig strandpromenad och en tur ut på den nyrenoverade bryggan.

Plats (karta)

Kåseberga och Ale stenar
Köge i Danmark
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
fredag, 22 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved