logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (462 ord)

Återseendets glädje

Det finns några platser här i världen som vi gärna återkommer till 

Du behöver inte åka särskilt långt alla gånger, och det är bra. Vi är nog i första hand "havsmänniskor" och håller oss gärna utmed kuster, både i Sverige och utomlands. Men vi har också ett stort behov av skogar och sjöar. Det är ett annat lugn, en annan stillhet, en annan tystnad som tilltalar oss.

Nu är vi på Persköps ställplats - igen. Och vi kommer att återkomma gång på gång. Här finns trygga Yngve, som månar om alla oss husbilsägare. Här finns den lilla sjön som är som en liten juvel i skogen. Här finns ett mysigt grillhus som används flitigt. Här finns en nybyggd badbrygga där badglada skratt hörs när små och stora kastar sig ut i det mörka vattnet. Här finns lugnet. Det som gör att axlarna sjunker ner. Pulsen går ner. Här är det helt enkelt gott att vara.

Här finns också nya bekantskaper. Det kan vara i form av en, för oss, nyupptäckt växt. Men det kan även vara människor som bjuder på sig själva. Den här gången träffade vi de härliga storfiskarna Micke och Anette från Falkenberg. Det blev några timmars trevligt umgänge då vi fick lära oss mer om fiske och fick tips på hur man bäst lagar till sin fångst.

Vilket är bäst, skog eller hav?
Vi har försökt definiera de här olika delarna - hav och skog - vad det är som påverkar oss. Det är inte lätt. Men någonstans har vi landat i att havet ger en känsla av frihet, det är vildare, här blir det lättare att andas och tankarna flyger fritt - precis som molnen som svävar fram över himlen. Allt är möjligt samtidigt som havet kräver sin respekt.

Skogen ger däremot ett annat sorts lugn. Tankarna flyger kanske inte lika högt, de blir mer jordnära. Det är lite grand som att krama en kär vän. Du blir varm och stillsamt lycklig inombords. Och tänk, att det bara kan finnas så många nyanser av grönt. 

Nu har vi prickat in alla årstiderna
Vi brukar ju hälsa på i Persköp titt som tätt under för- och eftersäsong. Så vi har sett det vintergrå, det skira vårgröna, höstfärger och nu det sommargröna. I år var det första gången vi gjorde ett besök under en sommarmånad, tänk vilken fantastisk skillnad det kan vara på hur du upplever samma plats.

Plats (karta)

Idag är vi i Persköp
Idag är vi i Espevik
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
torsdag, 26 Maj 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved