Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (330 ord)

Tvååker - Björkängs Camping

Vi testade vårt nya förtält på Björkängs Camping

Den här gången åkte vi i hela 30 minuter från Halmstad och hamnade på Björkängs Camping, vid Tvååker. Vi fick en havsnära plats, nummer 149. Vi såg i och för sig inte havet, men det finns ju där. 

Här kostade det 265 kronor per natt inklusive el. Butiken/receptionen var bland de bättre vi sett, sortimentet var hyfsat brett. Bemötandet vi fick var trevligt och glatt. Det är ju också en mycket viktig del när man bedömer campingar. 

I vilket fall som helst var Björkängs Camping inte riktigt i vår smak. Det är bara stora platta ytor utan avgränsningar vilket vi tycker inte skapar någon mysig känsla. Vi uppskattar istället när det finns exempelvis träd eller häckar på campingområdet. Men alla är vi olika. 

Trots att detta var månadsskiftet augusti/september så höll husvagnsägarna redan på att packa ihop. Måste kännas lite trist för dem. Eftersom vi har husbil har vi ju den fantastiska möjligheten att förlänga vår säsong och se oss om på så många fler ställen. 

Test av tubformat förtält

Maken hade införskaffat ett nytt tubformat förtält, Outwell Canapy L. Så uppdraget var att montera förtältet för första gången. Det tog lite tid innan vi hade klurat ut allt. Listen passade inte markisen, men när vi väl bytt ut den så fixade det sig. Nästa gång går det nog snabbare. Men det funkade i alla fall bra. Ska bli intressant att testa det igen. Kanske lyckas vi få upp det snabbare då. I vilket fall som helst har vår "husis" åter igen bidragit till att vi har fått lära oss något nytt.

Plats (karta)

Sjötorpets camping
Simrishamn