logg

Välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (309 ord)

Bolmen

Mellanlandning vid fridfulla Bolmens Camping 

Vi är på väg till Växjö.  På vägen väljer vi att övernatta vid Bolmen. Det är en liten trevlig camping precis vid den stora och fiskrika sjön.

Det kostade 240 kronor inklusive el. Toan och duschen var helt okej. Vi tog en skön promenad utmed sjön. På tillbakavägen gick vi in mellan björkarna på området, och där hade jag turen att hitta smörsopp. Egentligen kunde man ju tro att det skulle vara björksopp, men det var det alltså inte. 

Sammanfattningsvis var det lugnt och skönt som det oftast är under lågsäsong i och för sig. Men platsen kändes rofylld. Det var bara vi och några "fiskargubbar" som hyrt en stuga som nyttjade campingen.

Bolmen är Sveriges tionde största sjö!

Sjön Bolmen gränsar till Ljungby, Hylte, Gislaveds och Värnamo kommuner. Den ingår i ån Lagans huvudavrinningsområde. Sjön är faktiskt hela 36 meter djup och tar upp en yta på 173 kvadratkilometer. Det finns ett 20-tal fiskarter i Bolmen och är en populär sjö för sportfiske. Sjön är Sveriges tionde största sjö. 

I området runt Bolmen har det påträffats flera stenåldersboplatser. Sjön hade båtförbindelse med havet under vikingatiden via Bolmån till Lagan. Under 1800-talet förekom ångbåtstrafik. Bolmen är färskvattenkälla till många skånska kommuner som tar emot vattnet via en stor tunnel. I sjön bedrivs även yrkesfiske, vilket tillsammans med friluftslivet klassats ett så kallat riksintresse.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Vår "husis" leder oss hela tiden till nya lärdomar! Vilket fantastiskt land vi lever i.

Plats (karta)

Trelleborg
Sjötorpets camping
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
fredag, 22 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved