Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (359 ord)

Bua Hamn

Så hamnade vi då äntligen i Bua Hamn för mer än en natt 

​Det här är helt klart ett populärt ställe, eller rättare sagt ställplats. Vi har i och för sig sovit en natt här när vi var på väg till Norge förra året. Men i år har vi inte lyckats få plats förrän nu i november. Vilken tur - för det blev en riktigt härlig utflyktsdag.

​Det är välordnat i Bua Hamn. Asfalterade ytor. Helt okej servicehus - i alla fall är toaletterna okej. Det är nämligen dessa vi har besökt. Prisvärt är det också, 180 kronor inklusive el (november 2019).

Men det som gör att vi känner för att komma tillbaka är naturen, havet och klipporna. Vi gav oss ut på en promenad bort till fyren. Men det slutade med ett klippäventyr utmed havet. Det var både fantastiskt roligt och utmanande att ta sig fram lite grand som en bergsget. Eftersom det har regnat en del var det lite småhalt på vissa delar av stenhällarna. Och gångstigarna var i stort sett översvämmade. Men det gjorde inget. Vi hittade nya vägar att ta oss fram. 

En gammeldansk toppar dagen

En sak kan vi konstatera och det är att när vi tror att vi bara ska ge oss ut på en promenad så blir det nästan alltid mycket mer likt ett äventyr. Så vi får nog tänka på att ta på oss vandrarkängorna så fort vi befinner oss i närheten av ett naturområde. Vandringsstavar kan nog också vara bra att ha ibland. 

Men samtidigt är det en viss charm att vår nyfikenhet på naturen gör att vi alltid tar ett nytt steg. Tre timmar senare landade vi i vår Plåtis. Trötta och nöjda. En liten Gammeldansk blev pricken över i på dagens utflykt.

Plats (karta)

Inte igen!
Persköps ställplats