Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (267 ord)

Byxelkrok

Äntligen var vi i hamn - igen! 

Vi hade tänkt ställa upp med vår lilla plåtis på ställplatsen i Byxelkroks hamn. Det gick inte så bra. Varför? Det var fullt! Helt klart verkar det här vara en mycket populär ställplats. Men det löste sig med övernattning ändå. Vi ställde oss helt enkelt på en parkering lite ovanför hamnen och fricampade. Och fick njuta av en grymt vacker solnedgång efter att ha spenderat några timmar i Byxelkrok. Vi hann med ett restaurangbesök och att se oss omkring bland hamnbodarna. Vid det här tillfället låg ett vackert holländskt fartyg för kaj. Sammanfattningsvis blev det ett trevligt nedslag i Byxelkroks hamn. Sommartid går det en färja till och från Oskarshamn. Det hade kanske varit kul att testa vid något tillfälle.

Lite fakta om Byxelkroks hamn

Byxelkroks gästhamn ligger på norra Öland och är en av de mest välbesökta gästhamnarna. Från början var det en liten fiskeby, men numera är det även ett färjeläge och gästhamn för fritidsbåtar. Här kan du ta färjeturer både till Oskarshamn och till Blå Jungfrun. I sjöbodarna finns det present- och matshoppar och små restauranger.  

Hamnen har vatten, el, toalett, dusch, tvättstuga och latrintömning. I närheten finns även möjlighet att fylla på eller köpa gasol.

Plats (karta)

Långe Erik
Lübeck Citti-Park