Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (366 ord)

Autocamp Porton Biondi i Kroatien

Drömgod tryffelpasta och efter solsken kommer regn

Vi hade turen att hitta en camping på promenadavstånd från den fina lilla staden Rovinj. Den var stor, men tack vare uppdelningen så uppfattade du den som mindre. Och så serverades drömgod tryffelpasta på restaurangen. Här fick vi vara med om ett riktigt väderomslag. Från sol till spöregn.

Campingen är kuperad och indelade i områden. Det gör att den känns mer intim och trevlig. De ståtliga pinjeträden kastade lite behaglig skugga här och där. Servicehusen var välskötta och fräscha. Självklart kunde du köpa färskt bröd till din frukost.

Men det bästa med campingen var maten!
Det bästa på hela campingen var faktiskt den lilla restaurangen med utsikt över det glittrande vattnet. Där åt vi den godaste tryffelpastan vi någonsin har ätit. Rena smakdrömmen! Och där fick vi också vara med om  ett väderomslag som var snabbare än snabbt. Ena sekunden sken solen och i nästa sekund spöregnade det. Ja, skyfall är nog rätta ordet. Men vi hade det bra där vi satt. Vädret har faktiskt sin oberäkneliga charm. Åtminstone om du sitter under tak. Tyvärr så skulle nuvarande ägare bara ha öppet denna säsong också, sedan skulle restaurangen säljas. Förhoppningsvis drivs den vidare i god regi.

Nära till bad och pittoreska staden Rovinj
En annan sak som var bra med campingen var närheten till den fantastiska prinsesstaden Rovinj där vi tillbringade en dag. Och att det var nära till badstranden. Det var väldigt varmt när vi var här så det var skönt att kunna svalka sig i havet. Men glöm inte badskorna för det är rejält stenigt i klara vattnet. Camping Porton Biondi var som gjort för både avkoppling och upplevelser.

Vill du veta mer om vår utflykt till Rovinj så har vi skrivit ett separat inlägg om det.

Plats (karta)

Umag - Camping Finida
Rovinj i Kroatien