Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (337 ord)

Camping Miocic i Kroatien

Vilken lycka! Vi hittade en genomcharmig liten camping nära Zadar

Slumpen är en riktigt god vän till oss. För slumpen förde oss till den oerhört charmiga lilla familjecampingen Miocic, nära Zadar. Åter igen fick vår Plåtis en plats under olivträdens skugga. Det kan inte bli så mycket bättre.

Vi hade en sagolik tur som fick plats. För denna camping är mycket populär och många förbokar - vilket inte är riktigt vår grej. Det blev några fina dagar då vi kunde njuta av sol, varma bad och spektakulära solnedgångar. 

Familjen öppnade sin camping 2013 och de har verkligen gjort det fint. Restaurangen är rustikt charmig. Att sitta utomhus och njuta av god mat är bland det bästa som finns. Och maten som serverades här var både god och vällagad. Den tillagades av mannen i familjen som till vardags är brandman. Men han är även fiskare, och kock. Fisken som serverades hade han fångat själv. Här åt vi den godaste tonfisk vi någonsin ätit. Tillagad med stor omtanke över grillen i det öppna köket. 

Egen olivoljeframställning

De pressar även sin egen olivolja och vi passade på att köpa med oss en stor flaska innan vi åkte vidare. Den är riktigt god och vi har fortfarande lite kvar. Varje gång jag använder olivoljan i matlagningen här hemma så skänker jag en tanke till denna lilla pärla som vi råkade hitta av en slump. Camping Miocic bjöd på en fin upplevelse.

Plats (karta)

Sportcamp Woferlgut i Bruck
Trogir