Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (411 ord)

Downtown Forest and Hostel i Vilnius

Ibland känns livet ganska mycket neråt. I alla fall här på campingen i Vilnius. 

Vi hade spanat in en liten citynära camping som gick under namnet Downtown Forest and Hostel. Den var precis så mysig som vi vill att campingar ska vara. Och annorlunda. Namnet är dessutom väldigt passande för det var verkligen "down" på platsen vi fick. Det var nu vi lärde oss att det är bra med rejäla nivåklossar. Som vi inte hade...

Vi tog oss till campingen på snirkliga och smala vägar av väldigt blandad kvalitet. Ibland funderade vi på vad vi hade gett oss in på. Framför allt var vi väldigt tacksamma för att vi har en liten smal och behändig plåtis. Det har underlättat för oss många gånger. Och detta var inget undantag.

Lutande ställplatsen i Vilnius

Det fanns bara en ledig plats. Och den lutade. Oj vad den lutade. Vår nivåklossar räckte inte till. Men vi skulle ju bara stå en natt så det var ju ingen katastrof. Det gällde bara att krypa så långt upp som möjligt i sängen för att ha möjlighet att glida neråt under natten. Nåväl. Det var inte detta som var huvudgrejen med campingen. Nej huvudgrejen var den sköna och lite hippieaktiga känslan den gav. 

Skönt häng med grill och umgänge

Du kunde köpa goda drycker och lite tilltugg. Men maten fick du ta med dig. För vår del blev det jordgubbar, melon och bubbel. Här kan du hyra grillplats och fixa maten på egen hand. Något som var väldigt populärt hos lokalbefolkningen. Det var fullt överallt med barn, unga och gamla i en skön blandning som umgicks och åt tillsammans. På sina ställen mellan träden fanns det hängmattor där du kunde ligga och slappa och bara känna in stämningen. 

Stairways to heaven

Tog du de branta trapporna upp mot "himlen" kom du upp till en platå ovanför campingen där du har utsikt över delar av Vilnius. När vi var där så var det ett helt gäng med luftballonger som gled över staden. Det gav en speciell och nästan lite magisk känsla. Vi var här, och vi fick uppleva. Om vi rekommenderar campingen? Absolut!

Plats (karta)

Müllrose
Vilnius i Litauen