logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

3 minuters lästid (505 ord)

Dalsnibba, Norge

Ibland är du med om naturupplevelser som är så fantastiska att du nästan bryter ihop. 

Åsas sammanfattning av Dalsnibba: Det är så vackert och mäktigt att jag tror jag börjar gråta. Och så gjorde jag det. Mickes sammanfattning av Dalsnibba: Jag tror jag knäcker mig. Men det gjorde han inte tack och lov.

Hela vår Norgeresa har varit en naturupplevelsernas eldorado. Precis när du trodde att du sett det finaste fina så nog sjutton dyker det upp ännu mer fint. Och till slut kan du inte bestämma dig för vad som är vackrast. Vilket i och för sig är bra för du får ofantligt många vackra minnen tack vare det.

Nåväl, på vår turné i Norge hade vi prickat in Dalsnibba som ett av våra besöksmål. Precis som allt annat i Norge så gäller devisen "smakar det så kostar det". Det är inga billiga naturupplevelser. Norrmännen har vett att ta betalt, något vi i Sverige kanske också skulle börja med? En annan sak vi har noterat efter alla våra (irr)färder i Norge är att naturen hålls ren. Inget skräp i vägrenarna. Tummen upp för det.

Så ovanligt och som vanligt - vackert
Nu har vi i alla fall nått början av dagens huvudmål - Dalsnibba. Vägen hit var vacker, som vanligt höll vi på att säga. För det vanliga är att det är ovanligt vackert i vårt grannland. Vägen upp till Dalsnibba var nog snäppet mer hissnande och spännande än självaste Trollstigen. Här fanns inte alltid räcken mellan vägen och stupen. Det är smalt. Väldigt smalt. Att möta andra fordon är ingen önskedröm precis. 

Andlöst mäktiga vyer
När vi väl kom upp till platån möttes vi av en utsikt som nästan tog andan ur oss. Hur vi än vände och vred på oss så möttes vi av mäktiga snöhöljda berg. Det finns stunder i livet då du känner att det här, i just detta ögonblick, är bland det största du varit med om. Jag sa till Micke - jag tror jag börjar gråta. Men fick ändra mig direkt och ta bort ordet "tror". Det var så vackert att jag grät.

Och då ska du veta att det här är en turistattraktion utan dess like. Men på något märkligt sätt blir du ändå själv med din upplevelse. 

Plats (karta)

Idag är vi i Kåseberga
Trollstigen - i Norge
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
torsdag, 20 januari 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved