Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (322 ord)

Eguisheim i Frankrike

Fransk sötchock i Eguisheim 

Hur ska jag beskriva Eguisheim? Denna by är nästan overklig. Det är som att vandra rakt in i en historisk sagobok fylld av vänliga små vinféer och prunkande pelargonflickor. 

Byn med dess pittoreska pastellfärgade korsvirkeshus ståtar med en medeltida bymur. Blommor fullkomligt väller ut som blomstrande vattenfall från fönster och fönsternischer. De blomster som inte får plats där paraderar istället utmed husfasaderna på ett alldeles förtjusande sätt. Även här ser du gigantiska storkbon uppe på en del av taken.

Tiden stannade en stund

Vi vandrade på mjukslitna kullerstensgator och njöt av varenda detalj. Det här är på riktigt. Men ändå inte. Tiden verkar ha stannat. Tänk att få förmånen att få vara med om en sådan fantastisk tidsresa. Den avslutades med en liten vätskepaus vid det vackra lilla torget vid kyrkan. Självklart med ett litet glas Muscat från trakten.

Tipset att åka hit fick vi faktiskt via en Facebookgrupp med fransk inriktning. Tusen tack för det. Vi är så glada över att vi hann med denna lilla pärla innan vi lämnade Alsace.

Om Eguisheim

Eguisheim ligger fem kilometer söder om Colmar och är en liten välbevarad idyllisk medeltidsstad. Eguisheim ingår i det berömda franska vindistriktet Alsace. Stadskärnan är ytterst välbevarad. Det historiska centrumet upplevs bäst till fots. Till och med en cykel känns "to much". Parkerar gör du enklast på stadens offentliga p-plats utanför stadskärnan. Vi såg också att det fanns en enkel, asfalterad ställplats i anslutning till parkeringen.

Plats (karta)

Rüdesheim
Colmar i Frankrike