logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (324 ord)

Espeviks Camping och Havsbad

Vi hittade inga äspingar - tack och lov 

Den här gången campade vi på Espeviks Camping och Havsbad. Ställplatsen låg nära en liten vik med både sandstrand och klippor. 

Dusch och wc, som har helt okej standard, fanns på andra sidan vägen i ett område fullt med villavagnar. Vi bodde för 250 kronor per natt inklusive el. Det är lite synd att campingen inte har några avgränsningar mellan platserna eller åtminstone mellan raderna. Full insyn och fritt blås är kanske inte det ultimata. Men det funkar.

På området finns även en minigolfbana och en liten butik där vi köpte färska morgonfrallor. Det sätter allt lite extra guldkant på frukosten.

Årnäsuddens naturreservat är verkligen värt ett besök

En annan guldkant var den cykelutflykt vi gjorde till det närliggande naturreservatet vid Årnäsudden. Det var fantastiskt fint. Härifrån kan du se Väröbacka, men det var inte därför vi var här. Nej, vi njöt av det öppna hedlandskapet med sina karga klippor. I den södra delen av reservatet finns flera gravrösen från bronsåldern. De välbetade strandängarna är fågelrika och särskilt populära hos vadarfåglar som rödbena, tofsvipa och större strandpipare. Tyvärr lyckades vi inte få syn på någon av just dessa. Men på håll såg vi fåren som ser till att just vadarfåglar trivs.

Lite kort om Espevik

Espevik är en havsvik på sydöstra sidan om Årnäshalvön i Varbergs kommun i Hallands län. Sommarstugor dominerar halvön och Espevik är en av flera vikar.
Namnet Espevik kommer från ordet Äsping, som är ett ord för unga huggormar. Källa: Wikipedia

Plats (karta)

Dubbelt upp är dubbelt så bra!
Båstad camping
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
söndag, 04 juni 2023

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved