logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (246 ord)

Evedals camping

Evedals Camping ligger precis vid den vackra Helgasjön 

Området är lummigt och fint och bjuder in till promenader i närområdet. Här hade vi en fin vistelse i början av september.

Bara 6 kilometer från Växjö centrum ligger oasen Evedal. Hit har Växjöborna i alla tider vallfärdat för att bada och koppla av. En gång tiden var det även en så kallad brunnsort med färskvattenkällor som ansågs bota både det ena och det andra. Tyvärr så trängde Helgasjöns vatten in i källorna och numera är brunnslivet ett minne blott. Men det lilla brunnskapellet från 1920-talet minner dock om dessa svunna tider. 

I vilket fall som helst är det ett naturskönt och vilsamt område. Åtminstone under lågsäsong. Under högsäsong är det säkert både gott om folk och riktigt livligt. 

Evedals Camping är väldigt fin. Det känns nästan lite ombonat. Kanske är det växtligheten och träden som gör det. Att man sedan har nära till sjön gör ju inte saken sämre. Vatten, oavsett om det är hav eller sjö, ger på något sätt själen lite extra ro. Vi tog en lång och behaglig promenad, fotograferade och njöt av omgivningarna. Det lär nog bli fler gånger som vi landar här.

Plats (karta)

Utflykt i Glasriket - Målerås
Utflykt i Glasriket - Kosta Boda
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
söndag, 02 oktober 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved