Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

3 minuters lästid (564 ord)

First Camp Åhus

Här var det talrikt med tallar. Och vi såg inte EN enda kotte. Vi såg minst tusentals, och lite till...

​Vi har alltså checkat på campingen i Åhus. Det är premiär. Att vi hamnade här beror faktiskt på First Camps erbjudande på 99 kronor per natt inklusive el. När det är så billigt så gör det inget om du inte skulle gilla stället. Men, det var precis vad vi gjorde - gillade First Camp Åhus. Så det är inte alls omöjligt att vi återvänder.

Vi erbjöds en ställplats. Men vi brukar föredra själva campingområdet eftersom det ofta är mysigare och så brukar campingtomterna vara större. Jag bokade och betalade enkelt online, och fick en bra plats nära ett servicehus med dusch, toa och kök. 

Här förstår varenda kotte tjusningen med campinglivet

Hela området är fullt med tallar. Bara tallar. Det ger en speciell känsla. Vi har nog aldrig varit på ett så homogent område. Alla dessa tallar innebär att det är extremt talrikt med kottar. Så vi såg alltså inte en enda kotte, vi såg horder. Sedan såg vi andra små kottar också. Lyckliga campingbarn som sprang omkring och lekte. Överallt rådde det febril aktivitet eftersom det var premiärhelg. Folk anlände med sina husvagnar. Byggde upp sina förtält. Nu börjar deras husvagnssäsong och och varenda kotte kan säkert förstå deras glädje över att bryta vardagens lunk. Det gör vi i alla fall. 

Kråktjuv stal grillkorv

Korvgrillning stod högt på agendan på campingen. Och vi var inte sämre. Det blev Korvpojkarnas tjocka delikatessgrillkorv. Lokalpatriotiskt, ja absolut. Dessa goda och noga utprovade korvar tillverkas faktiskt i Halmstad. Lite kul var att se hur en kråka kom hoppandes helt överlycklig över att ha lyckats knycka en stor fet grillkorv. Som den njöt!

Ekorren satt i granen - nope

Det gjorde den inte alls, den skuttade glatt omkring bland tallarna här på campingen i Åhus och hade lite svårt att välja bästa tallen och bästa kotten. Så nu vet du var ekorren håller hus.

Det här är en stooor camping

Vi tog en tur i området och just när vi trodde att nu är det nog slut så såg vi ännu fler husvagnar. När vi kollade på kartan så fick vi det till drygt 450 campingtomter. Utöver det finns det även ställplatser - faktiskt fina sådana om man nu bara vill ha den varianten. De såg ganska nygjorda ut. 

Servicehuset som vi har använt oss av är rent och fräscht. Toaletterna kanske inte är världens roligaste, de gav lite "skolmatsalskänsla" om ni förstår hur vi menar. Men det är i alla fall rent. Det vi saknade i nuvarande situation var tillgänglig handsprit. Som tur är har vi fortfarande kvar av vår egna. Den följer alltid med i fickan.

Vi återvänder gärna till Åhus

Summa summarum. En trevlig camping med trevligt bemötande. Det är bara 250 meter till den fina stranden, här finns mycket utomhusaktiviteter att hitta på som äventyrsbana, minigolf och strandliv. Sedan är det bara ett par kilometer in till Åhus centrum. Som vi verkligen gillade. Mer om det kan du läsa i nästa inlägg som kommer inom kort.

Plats (karta)

Idag är vi i Åhus
Säsongspremiär för Båstad Camping