Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

3 minuters lästid (552 ord)

Fotosejour i Limhamn

På långfredagen blir det långpromenad. Det är sedan gammalt.

​Långfredag. Ja, vi har sett inlägg på Facebook om långmåndag, långtisdag, långonsdag, långtorsdag, långfredag, långlördag och långsöndag. Och det är väl så det känns för närvarande. Det är en låååång längtan efter ett normaliserat liv. Vi gjorde i alla fall vårt bästa för att korta tiden.

Den här påskhelgen valde vi Sibbarp. Det blev First Camp igen. Vi har hittills haft positiva erfarenheter av den här campingkedjan. Men det som skiljer sig från tidigare påskhelger är att vi är mycket mer begränsade i våra val av plats och umgänge. Umgänget är i och för sig lätt. Det är vi två. Vilken himla tur att vi trivs så bra tillsammans! Men så var det platsen. Vi planerar så att vi kan komma hem snabbt till vår egen kommun om det skulle behövas. Skulle något hända vill vi inte belasta någon annan region än vår egen vårdregion.


Nästan ingen trafik på Öresundsbron
Långfredag. Ja, vi har sett inlägg på Facebook om långmåndag, långtisdag, långonsdag, långtorsdag, långfredag, långlördag och långsöndag. Och det är väl så det känns för närvarande. Det är en låååång längtan efter ett normaliserat liv. Vi gjorde i alla fall vårt bästa för att korta tiden. Det blev en härlig långpromenad utmed havet i strålande solsken. Vi gick under Öresundsbron och kunde konstatera att det nog aldrig varit så lite trafik på bron. Det kanske var typ tio bilar/lastbilar på en halvtimme. Ett tåg såg vi också. På en tidsrymd av en och en halv timme.

I vilket fall som helst är det alldeles underbart att höra havets vågor klucka mot stenarna. Det känns så enkelt, så ursprungligt. Naturen bryr sig inte om Corona. Den fortsätter att bara vara. Tack moder natur, du behövs mer än någonsin.

Makro för att få mikroperspektiv är inte dumt
På vår vandring passade vi på att testa det nya makroobjektivitet. Det kräver tid och tålamod. Det senare är en bristvara som jag lider lite av. Jag hade sett framför mig hur jag skulle ligga utmed marken och fotografera fina blommor. Hmmm. Nä. Haha, så blev det inte. Det fanns inte mycket blommor här. Förutom lite tussilago. Så jag samlade på mig ett antal tomma skal från Vinbergsnäckor att använda som fotomotiv. Det blev faktiskt inte så tokigt tycker jag nog. Mer övning och mer tålamod behövs. Men det är kul med utmaningar. 

På tillbakavägen mötte vi en solbadande kanin och ett fjädergäng
På vägen tillbaka till campingen mötte vi en solbadande kanin. Vi hoppas att gosedjuret hittar hem till sin lilla ägare. Fjäderfän hör ju påsken till, och nu samlas stora gäng av Kanadagäss. Livet går ut på att beta gräs, hitta en partner och bajsa. Japp, så är naturen. Väldigt rakt på. Men väldigt, väldigt charmig. På återhörande kära ni!

Påskbord i husbilen
Idag är vi i Limhamn