Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (371 ord)

Fotosession i Haverdals naturreservat

Här snackar vi lågvattennivå! 

Vi blev glatt överraskade över att vi fick plats på ställplatsen i Skallkrokens gästhamn. Grejen är att vi jobbar båda två och inte alltid har möjlighet att komma iväg tidigare på fredagar. Men den här gången hade vi tur.

Vi taxade in för en avkopplande helg med havet som närmaste granne. Trots att vi har varit här tidigare så blev det ändå en annorlunda och ny upplevelse. Vattenståndet låg cirka 30 - 50 centimeter lägre än normalt så vi kunde vandra på "ny" mark. I alla fall för oss. Du kan se vattennivåskillnaderna på strecken som finns på stenarna i vattenbrynet. För krabbor, fiskar och fåglar är det nog inte så märkligt med dessa nivåändringar, men för oss öppnas en ny värld.

Same, same - but different
Vi har alltid med oss kameror och mobiler. Du vet ju aldrig vad du kan stöta på i motivväg. Men när du besökt samma plats flera gånger kan du känna lite grand "ja, ja, vi har typ 100-tals bilder härifrån, det behövs inte fler". Men den här gången var det annorlunda. Inspirationen slog till med full kraft. Lågvattnet bjöd på nya vyer, nya motiv och det blev bild efter bild efter bild. Håll till godo med några av alla foton.

Lazy Sunday
Nu är det söndag, lunchtid. Vi har ätit en god brunch. Radion spelar i bakgrunden. Regnet slår mot rutorna. Det är lugnt, skönt och ombonat. Kaffet smakar extra gott. Om en stund är det dags att åka hemåt. Men oj vad vi har laddat batterierna inför veckan. Det finns ingen bättre plats på jorden än här i vår älskade Plåtis. 

Plats (karta)

Alla vill till Buabänken
Idag är vi i Skallkroken