Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (343 ord)

Fricampa är grejen

Det går utmärkt att fricampa i ett bostadsområde

I alla fall om man som vi har en liten Plåtis som ryms i en parkeringsficka. Ibland har vi den stora lyckan och lyxen att få barnvakta lilla Ronja. Denna helt underbara tvååring låter oss få vara med på äventyr i hennes fantastiska värld. Övervakade av Tigris förstås!

Det kan vara att ta sig runt mellan fyra olika lekplatser, släpa hinkar och spadar som inte används för hon ska gunga istället. Bära henne när hon blir trött eller ledsen. Titta på sniglar är spännande. En gång skulle hon visa en snigel som hon hittat men råkade hålla lite för hårt och det blev snigelmos. Tur att mormor hade papper i fickan och kunde torka bort snigelgeggan. Efter det kom vi överens om att bara titta på dem. Och om Ronja absolut ville ta upp snigeln skulle hon slänga iväg den direkt - in i gräset eller en häck och säga - Hejdå snigeln. Blåsa på utblommade maskrosor är också kul. Fast vi är nog inte så populära hos grannarna som vill ha maskrosfria gräsmattor.

Katten vaktar barnet

Familjen har en katt. Tigris. Ja, med det namnet kan ni nog gissa både pälsens färger och teckning. Det är en smått reserverad och kastrerad kattdam som inte är så förtjust i tvååringens förtjusning utan hellre viker undan. Men, Tigris har stenkoll på lilla Ronja och vaktar henne på sitt sätt. När vi är ut med barnbarnet så följer katten med hela tiden. Hon viker inte från vår sida. Jo, förresten. Det har hänt en gång. Vilket inte var Tigris fel. Vi hade nämligen råkat stänga in den förnäma bondkatten i garaget när vi skulle hämta Ronjas sparkcykel. Så kan det gå.

Ingen våldgästning här inte

Nåväl, det vi vill säga är att det är så himla bra att kunna åka och hälsa på utan att behöva "våldgästa". Vår älskade Plåtis står så fin och grann på parkeringen i bostadsområdet och där kan vi sedan ladda våra batterier inför en ny barnbarnsdag.

Idag är vi i Apelviken igen!
Stenskönt i Haverdal