Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (387 ord)

Fullt i nationalparken.

Kökaos på Stens huvud 

På vår road trip i Sverige bestämde vi oss för att äntligen göra slag i saken och besöka ett riktigt attraktivt naturhuvudmål - Stens huvud. När vi kör in mot parkeringen till nationalparken möts vi av en en skylt som talar om att det är fullt. Coronan har gjort att huvudparten av Sveriges invånare stannar innanför landets gränser på sin semester. Då kan det alltså inträffa att det är fullt i naturen.

I vilket fall som helst så fick vi en plats för vår lilla Plåtis och kunde ge oss iväg på vår vandring. Och det här var nog den konstigaste naturupplevelse vi har haft hittills. Det var så mycket folk att du fick stå i kö för att kunna få några ögonblicks utsikt. Här snackar vi lämmeltåg med stort utropstecken. Du fick hela tiden hålla koll på avstånd. Vi hade med oss en liten matsäck och hade sett fram emot att kunna sätta oss någonstans och fika. Det kunde vi fetglömma. Alla platser var upptagna. Berghällarna dignade av folk

Det får gärna vara lite lugnt i naturen tycker vi
Visst var det en fin nationalpark. Tror vi. För ärligt talat kunde vi inte riktigt ta in upplevelsen. Vi fick ingen skön och avkopplande känsla som vi normalt sett får ute i naturen. Det gick inte att slappna av när du hela tiden trängdes med folk. Alla var inte heller särskilt duktiga på att ta hänsyn och hålla avstånd. Det gav oss en hel del huvudbry att hitta vägar för att inte krocka med andra.

Med det här i backspegeln kunde vi faktiskt lika gärna ha vandrat runt i en stad eller i ett köpcentrum med tanke på hur mycket folk det var. Men nu har vi i alla fall varit här. Vi får nog ändå ge Stens huvud en ny chans. I så fall ska vi se till att pricka in en utflykt under lågsäsong. 

Plats (karta)

Idag är vi i Kåseberga
Idag är vi i Krokås hamn