Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (235 ord)

Geiranger - Norge

Himmel så himla vackert! 

På vår Norgeturné passerade vi den UNESCO-listade Geirangerfjorden. Det är även ett av stoppen för Hurtigruten. Vi hade gärna utforskat den här platsen mer. Kanske tagit en båttur. Men byn Geiranger var fullständigt överhopad med turister så vi gav upp. Det fanns inte en parkering i sikte.

Nåväl, en bit uppåt fanns det bra iordningställda parkeringar så vi kunde ändå ta del av denna vackra plats lite mer från ovan. Geirangerfjorden som är en del av Storfjorden är 15 kilometer lång och riktigt, riktigt djupblå i färgen. Den branta vägen som vi färdades på heter Ørnesvingen, eller Örnvägen. Kurvorna är skarpa. Utsikten är hissnande. De snöklädda fjälltopparna och vattenfallen skapar nästan en sagobild. Kan det vara så här vackert på riktigt? Det kan det!

Någonstans läste vi att den lilla byn Geiranger har knappt 300 invånare. Men att det under normalår kan komma hundratusentals turister under säsong. Helt otroligt. Var gör man av alla dessa människor? Hur kan dessa bofasta hantera den mängden? Det tål att tänka på. 

Plats (karta)

Idag är vi på Båstad Camping
Idag är vi i Bua