Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

3 minuters lästid (536 ord)

Hansagård i Falkenberg

Naturen kring Hansagård är så himla fin 

När vi kommer till nya platser älskar vi att ge oss ut på promenader för att upptäcka naturen runt omkring. Den här gången står vi på Hansagårds Camping i Falkenbergs kommun. Och vi kan konstatera att det absolut bästa är det havsnära naturområdet som finns precis intill campingen.

Med våra vänner som ciceroner tog vi en härlig kvällspromenad utmed havet, det var omväxlande klippor och strand. Vi gjorde ett stopp för att avnjuta lite bubbel sittandes på solvarma klippor med en härlig utsikt över havet. Återigen kunde vi beundra tärnornas precisionsdyk i havet för att plocka upp sin fiskfångst. 
Sedan vi skaffade vår husbil har vi verkligen upptäckt vårt vackra Sverige och lärt oss att ge akt på fåglars beteenden. Det är fascinerande och spännande. 

Mycket natur på liten yta
Det vi också gillade med den här kvällspromenaden var att det är en omväxlande natur på en ganska komprimerad yta. Där vajar frodigt gräs och blommorna tävlar om sin plats, ofta tryckta utmed marken - vi ser smörblommor, solvända, kärringtand, violer, gul fetknopp och törnrosor. Och de kämpar på i sanden och mellan klipporna. På något magiskt vis lyckas de överleva, leva och blomstra. Humlorna fröjdas och brummar från blomma till blomma. Visst är det otroligt hur vår moder natur får ihop det

Sandstrand och bilar - konstig kombo tycker vi
Dagen efter blev det en skön strandpromenad åt motsatt håll. Även om det var mulet var det väldigt varmt. Väderprognosen hotade med regn och vi hade därför våra regnjackor med oss - som aldrig behövde användas.

Här får tydligen bilar köra ner på stranden så det stod ett antal parkerade. Familjerna satt bredvid i sina solstolar. Barnen lekte i stranden och vid vattnet. Härligt, men lite konstigt ändå med bilar på en strand. Nåväl, vi hade siktet inställt på slutet av stranden. 

Vilken snäcka - eller rättare sagt vilka snäckor!!!
Vi hade fått veta att det skulle finnas "biljoners, miljoners, miljarders" snäckskal. Och det var verkligen jättemånga! Kanske inte biljoners, men ändå - helt otroligt! Lagret av snäckskal var så tjockt att det lät lite ihåligt när du gick på det. Det verkar dessutom finnas mycket öronmaneter. Lite tragiskt att de spolats upp stranden, samtidigt måste vi medge att ur ett fotografiskt perspektiv blev det rätt fräckt. Kolla in bildcollaget!

Sammanfattningsvis kan vi säga att det var ett par härliga dagar vi tillbringade i området. Vi lär nog hamna där igen - i alla fall nästa midsommar.

Plats (karta)

Idag är vi på Getterögården
Midsommar i Falkenberg