Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (306 ord)

Ångsta camping, Jämtland


Små gulliga campingar är det vi gillar bäst!

När vi lämnat Norge och alla spännande upplevelser skulle vi hitta någonstans på svenska sidan om gränsen att varva ner på. Och tala om att jämt ha tur när vi anlitar Google maps. För på så vis fann vi lilla söta Ångsta camping i Jämtland.

Ångsta camping ligger cirka 2,5 mil sydöst om Östersund. Det är en liten familjedriven gammaldags camping där en del av området påminner mycket om en naturcamping. Något som vi uppskattar. Vi ställde upp vid två stora och ståtliga granar, på andra sidan hade vi imponerande enar. Och tittade vi en bit bortåt så hade vi en vacker utsikt mot Locknesjön. 

Hummelrummel i blomstersängarna

Något som gladde särskilt var blomrikedomen. Det är inte ofta du kan räkna ihop mellan 15-20 olika blomster på en liten yta numera. Vi såg prästkragar, rödklöver, älggräs, vädd, fibblor, kärringtand, johannesört, vitmåra, liten blåklocka, kråkvicker, rallarros, hundkex, klint, tistelblommor och fler blommor som vi inte kan namnet på. Gott om humlor var det också - inte konstigt för det här måste vara rena rama paradiset för en liten humla att rumla runt i.

Om campingen

Servicehusen med kök, duschar och toaletter var enkla men rena och välstädade. Det fanns en rar omtanke över hela stället. Förutom 5 stugor finns det 20 campingtomter, 11 av dem är elplatser. Det finns ingen reception utan campingvärden kommer på kvällen och tar betalt. Campingen är öppen 15/6 – 31/8.Pris för husbil/husvagn: 140 kronor/dygn (juli 2023). Vill du ha el lägger du till 50 kronor.

Plats (karta)

Särna camping i Dalarna
En "enkel" toppbestigning på Lofoten